Инфо

18. октобар 2018.18. окт 2018.
Неистине о еколошкој бомби у Шапцу

Разврставање по прописима

На Скупштини Републике Србије народни посланик Блажа Кнежевић изнео је према речима директорке ЈКП “Стари град” Снежане Ђокић неистину, а то је да се у Шапцу у Далматинској улици налази еколошка бомба. Ђокићева је Кнежевићеву тврдњу демантовала и изјавила да се на поменутој локацији налазила количина од 3,5 тоне амбалажног отпада који се предаје овлашћеним оператерима.
-У складу са Законом о управљању отпадом и Закону о амбалажном отпаду, град ЈКП “Стари град” врши примарну селекцију отпада тако што организује у градском и сеоском подручју сакупљање амбалажног отпада. Ради се о отпаду који је чист, а не како се спекулише “опасан”. Морам да нагласим да смо у складу са Законом о управљању отпадом и Законом о амбалажном отпаду дужни да вршимо разврставање и селекцију отпада. Неистинита је тврдња да се у Шапцу налази еколошка бомба - рекла је Ђокићева.
ЈКП “Стари град” је у току ове године предао овлашћеном оператеру тону и двестаосамдесет килограма амбалажног отпада, по цени од 31 динар по килограму. Отпад није завршио неискоришћен на регионалној депонији Срем-Мачва, већ је предат оператеру и након рециклаже ће се поново користити.

К.Ј.Ђ

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa