Инфо

18. октобар 2018.18. окт 2018.
Кривина у огледалу

“Прозор мора пасти”

Чувени Марко Ацо Србине Ђурић, пре неко вече, мало је померио маршуту свог деловања и са Косова равна стигао у град Шабац који се, како рече, налази у мафијашким рукама.
Обрадовао је силне саборце на састанку месног одбора СНС Баир. И не само да их је обрадовао, већ и осоколио за нове акције. Одржао је, а какав би то другачији био, ватрени говор, примерен браниоцима моста у српском делу Косовске Митровице само са измењеним актерима и обећао златно доба и у Шапцу. Тај говор је био примеренији партизанском филму у којем Тито наређује да “Прозор ноћас мора пасти”. Само што је Тито неко други, а Прозор је Шабац.
Марко Ацо Србине Ђурић се овога пута није упишкио од смеха, као ономад у једном телевизијском студију на Северу Косова, већ је упутио неколико озбиљних опсервација. Те поруке су, вероватно, изречене како би се напредњаци и даље држали затегнути као струне верујући да то златно доба само што није дошло и у наш град, али и шабачким властима. Прва порука је чисто политичка, и наравно разумљива сваком. Односи се на ситуацију да је за напредњаке најважнији задатак у будућности да победе на изборима локаним у Шапцу. Град на Сави им је ето претекао 2016. године. Једини град у Србији где нису на власти је Шабац. Уместо што то не могу да опросте себи, они то не могу да опросте Шапцу. Мислили су да ће чињеница да су ставили име Прворођеног на своју листу донети бриљантан успех и на локалу, али није успело. Разлика између Прворођеног на републичкој листи и Прворођеног на локалној била је 18 одсто у корист Прворођеног на републичком нивоу. Сигуран сам да за тај резултат није заслужан Прворођени, већ његови саборци из Шапца, али није то моја брига.
Оно што мене брине, а требало би и многе друге, односи се на чињеницу да је друга порука Марка Ацо Србине Ђурића. Он је наиме на то састанку поручио да ће сви државни органи, али и сви партијски, да раде свој посао како би се ситуација у нашем граду променила. Млађани Марко Ацо Србине Ђурић је тако у једну реченицу ставио заједно државу и партију и то на начин на који не бива. Да ли је то нама Марко Ацо Србине Ђурић признао да држава у дослуху са партијом тиранише Шабац већ месецима претећи свакодневно хапшењем градоначелника. Месецима градска управа у Шапцу не може да функционише нормално због присуства разних полиција и инспекција. И све то по партијском налогу. Па, колико вам времена треба да проверите пословање једног града?
Упрегли сте и све медије под контролом да олајавају један град само због чињенице да нисте на власти у њему. Нисте у стању шест година да изаберете Градски одбор, а хоћете да водите град. Сетите се како сте због тога што вам је зинуло, да не кажем шта, морали да смените директора Института за ветерину и довели човека који није успео да у селу одржи Ветеринарску станицу и који је на крају упропастио ту установу заједно са председником Управног одбора. на пример. Тамо ниједна инспекција није ногом крочила.
Проблем је што ми већ одавно нисмо нормално друштво. Сви ми који нисмо ваши смо лопови, мафијаши, силоватељи, за разлику од вас који сте цвет овог друштва и који нас водите у златно доба где се поубијасмо за једно пиле од једног евра. Ако толико волите Србију, ако се толико борите за њу, учините нешто да је унормалите, јер Србија није СНС колико год подршке имали.
Ненад Кулачин

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa