Инфо

21. април 2011.21. апр 2011.
ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ

ДИЗАРЕЛИ И ИСТОЧНО ПИТАЊЕ

Прошлог четвртка у малој галерији шабачког Народног музеја представљена књига Милоша Ковића “Дизарели и источно питање“
Са Ковићевом књигом српска, европска и светска историографија добиле су једну нову, веома важну одредницу. Ово је искорак у научном, методолошком и стилском смислу. Милош како на српском, тако и на енглеском језику, негује један динамичан и леп стил који нас просто води на сваку следећу страницу са великим нестрпљењем ““ речи су којима је Станислав Сретеновић, сарадник Института за савремену историју отпочео представљање књиге Милоша Ковића “Дизарели и источно питање“.
Док сам аутор, о разлозима зашто се један Шапчанин и београдски ђак бави енглеским државником из 19. века, каже следеће:
-Бенџамин Дизарели је један од најзначајнијих енглеских државника модерног доба. Био је председник владе Велике Британије у два наврата: 1868. и у периоду од 1874. до 1880. године. Дакле, временском интервалу када се одлучивала судбина балканских земаља. У том периоду, по узору на Немачку и Италију, балкански народи покушали су ослобођење и уједињење. У намери да објасним, зашто то Србима није успело, дошао сам до кључног разлога, а то је Дизарели ““истиче Милош Ковић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa