Инфо

18. октобар 2018.18. окт 2018.
КАКО НАЈБОЉЕ ИСКОРИСТИТИ
ИНТЕРНЕТ У ПОСЛОВНЕ СВРХЕ

Нове технологије раде за вас

Како на прави начин користити савремене технологије у развијању сопственог бизниса, које су то најчешће грешке које предузетници праве у интернет свету, где су законске зачкољице... само су нека од питања на које ћете моћи да чујете одговоре у среду 24. октобра у Библиотеци шабачкој у оквиру конференције под називом “На клик до купца”
Регистар националног интернет домена Србије (РНИДС), у среду 24. октобра у дворани Винавер Библииотеке шабачке, у сарадњи са шабачком агенцијом “Като”, организује белсплатну едукацију са јединственим циљем да власницима малих и средњих предузећа приближи интернет свет. Четворосатни програм, осмишљен је као блок предавања четири стручњака, који ће одговрати на питања попут: како на прави начин искористити савремене технологије у развоју сопственог бизниса, које су то најчешће замке у које предузетници у виртуелном свету упадају, како се сигурно кретати унутар законских оквира.
-Људи често мисле да имају нешто своје и онда када то немају. То је велика и опасна замка. Користе туђе домене или су само на фејсбуку, и тиме се излажу опасности да у било ком тренутку нестану са интерента, и то буквално. Друга грешка коју велики број предузетника прави је што користи бесплатне сервисе за своје имејл адресе. Gmail, hotmail, или бесплатни мејл неког провајдера, су адресе на доменима на којима не постоји могућност контроле, а може им се десити да преко ноћи остану без битног канала комуникације са целим светом- истиче за “Глас Подриња” Предраг Милићевић, руководилац Сектора маркетинга и комуникација у РИНДС-у.
Према мишљењу стручњака код наших предузетника није довољно развијена свест о важности ове теме, али судећи по посећености РИНДС-ових едукација постоји свесност да су им нека знања о овој теми, ипак, неопходна.
-Истраживања која смо урадили крајем прошле године дала су нам поражавајуће резултате. Наиме, анкета микро, малих и средњих предузећа је показала да чак 45 одсто тих фирми не постоји ни у каквом облику на интернету. Не само да нема сајт, већ апсолутно не постоји. То је депримирајуће, јер у 21. веку ако имате било какву форму бизниса, а нема вас на интернету, вас заправо нема- истиче Милићевић.
Не би ли информацијама оснажио мале и средње предузетнике за учешће на глобалној мрежи, РИНДС је прошле године отпочео серију бесплатних едукација на ову тему. Интересовање за овакав вид предавања не јењава, поготово у унутрашњости, те им је због тога од изузтене важности и сарадња са локалним партнерима.
-Јављају се људи из целе Србије, јер ван Београда нема довољно скупова посвећених овој тематици. Или их нема довољно често. Људи су просто жељни знања, нових информација. За сада имамо онилико предавања колико имамо капацитета, али је са друге стране, од великог значаја наћи и озбиљног локланог партнера, који ће да одради логистику, анимира локлане привреднике и медије- каже Милићевић, и додаје, да за сада не постоји информација колико привредници стечено знање на оваквим едукацијама имплементирају у своје даље пословање, али постоје резултати анкета након предавања који кажу да су им нова знања доста појаснила ствари и представила ову тематику на другачији начин.
Т.Т.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa