Инфо

18. октобар 2018.18. окт 2018.
ОДРЖАН САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА

Радна места за 250 људи

Национална служба за запошљавање Филијала Шабац организовао је у петак у хали “Зорка” сајам запошљавања. Више од 250 радних места понудило је 57 највећих шабачких послодаваца.
-Око 80 одсто шабачке привреде на овом сајму тражи запослене. Највише радника се тражи у сфери производње, затим услуга, а ту је и девет компанија које се баве грађевинарством. То показује да грађевинкса делатност у Шапцу поново оживљава, рекао је Радивоје Мићић, директор шабачке Филијале НСЗЗ.
Мићић наводи да је досадашње искуство показало да између 25 и 30 одсто људи који се појаве на сајму у наредних шест месеци добије посао. Нека занимања су дефицитарна док за друге нема довољно стручног кадра.
Дом здравља “Др Драга Љочић” на сајму је наступио као послодавац.
-Тражимо два медицинска техничара, једног стоматолошку сестру и једног доктора стоматологије, све на одређено време. Конкурс је отворен и може се видети и на нашем сајту, рекла је Сања Сакић начелник Одељења за правне и кадровске послове.
Ипак, заинтересовани који су се заустављали поред штанда Дома здравља углавном су имали ниже квалификације и распитивали су се да ли им је потребно помоћно особље. Са друге стране, незапослени са факултетским дипломама такође су имали проблем да нађу понуду посла у својој струци.
-Дипломирани сам филолог србиста, а завршила сам средњу Медицинску школу смер козметички техничар. Нисам нашла ништа у мојој струци. Надала сам се да ће овде можда бити нека издавачка кућа где бих могла да радим као лектор. На крају сам оставила ЦВ за “Јазаки”. Од нечег се мора почети, рекла је Бранка Ђукановић из Мајура.
Податак који радује јесте да је први пут после много година број незапослених на евиденцији шабачке Филијале испод 8.000, односно 7.780, што је око 10 одсто радноспособног становништва у Шапцу. Број незапослених на територији све четири општине које покрива Филијала је 13.360.
М.М.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa