Инфо

18. октобар 2018.18. окт 2018.
СЕЋАЊЕ НА ВЕЛИКАНЕ
ЗАВРШЕНИ ПОЗОРИШНИ ДАНИ У БОГАТИЋУ

СЕЋАЊЕ НА ВЕЛИКАНЕ

Осам дана позоришта и велика посета. За главну женску улогу награђена Мирјана Зељковић у улози Емилије ( представа “Прљав веш”, ПАБ “Склониште у театру”Батајница), а мушку Мирослав Живадиновић у улози Стаће из представе “Ми чекамо бебу”, позоришта “Бата Булић” Петровац на Млави. Специјална награда Градском позоришту Јагодина. Новоустановљена плакета “Зоран Ђонлић”, додељена позоришту “Масука” Велика Плана
Завршне вечери, прошлог понедељка на сцени Аматерског позоришта у Богатићу, Сцена “Маска” из Шапца извела је представу “Искушење”, чиме је спуштена завеса на овогодишњу традиционалну манифестацију позоришта “Дани Миливоја Мартиновића-Мартина”. Предходних вечери у Богатићу су са својим представама гостовала позоришта из Беочина, Петровца на Млави, Лознице, Јагодине, Шапца и Батајнице. Прве вечери, овај петнаестогодишњи фестивал позоришта у Богатићу, посвећен једном од оснивача Аматерског позоришта Миливоју Мартиновићу-Мартину и другим великанима позоришта у овој варошици, који су га утемељили и прославили, наступили су студенти друге године глуме ФДУ у Београду.
Како то обично бива, на крају су додељене позоришне награде. Одлучивао је специјални жири у коме су били: редитељ, драматург и педагог Александар Волић, Ивана Терзић, глумица и позоришни педагог ( председник жирија ) и Драган Јовичић-Јовић, редитељ. Они су сваке вечети проглашавали глумца вечери и уручивали пригодна признања.
Генерално, последње вечери за најбољу женску улогу, награђена је већином гласова Мирјана Зељковић у улози Емилије у представи “Прљав веш”, ПАБ “Склониште у театру” Батајница. За главну мушку улогу награду је добио Мирослав Живадиновић у улози Стаће из представе “Ми чекамо бебу”, позоришта “Бата Булић” Петровац на Млави.
За најбољег младог глумца награђен је Урош Стевић (Улога Саше у представи “Вирус”, позоришта КУД “Караџић” Лозница).
За најбољу женску епизодну улогу, награда је припала Оливери Гуцонић (улога собарице у представи “Хотел сан” Сцена “Маска” Шабац. За најбољу мушку епизодну улогу награда је додељена Драгану Буњевцу у улози Касања из представе “Идем у лов”, Градског позоришта Јагодина.
Ове године први пут је додељена специјална награда за најбољи глумачки ансамбл. Припала је Градском позоришту Јагодина (Извели представу “Идем у лов”).
Позориште “Масука” из Велике Плане, награђено је плакетом “Зоран Ђонлић”( један од великана позоришне сцене у Богатићу, изузетно заслужан за њен развој), која се по први пут додељује за изузетан допринос развоју и унапређењу позоришта. Ону награду коју је иницирао Мирослав Радоњић, театролог из Новог Сада, додељиваће истакнутим појединцима, позориштима или установама. Шире је образложила Зоранова супруга Јелица, истакавши између осталог да је њен преминули супруг дао несебичан допринос стварању нових пријатељстава и укупном развоју позоришта, откривајући уједно младе таленте позоришне сцене и борећи се за њихову афирмацију. Једна од тих је и Ивана Терзић, која је награду и уручила.
Љ.Ђ.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa