Инфо

25. октобар 2018.25. окт 2018.
НОВИ ИНВЕСТИЦИОНИ ЦИКЛУС
ПОЧЕЛА РЕКОНСТРУКЦИЈА УЛИЦЕ “ВУКА КАРАЏИЋА”

НОВИ ИНВЕСТИЦИОНИ ЦИКЛУС

Радови на реконструкцији улице “Вук Караџић” почели су протекле седмице. Ради се дужина од 700 метара, на релацији од нове Робне куће до улице Ослобођења. Посао ће према речима Миодрага Филиповића, руководиоца сектора за градњу у ЈП “Инфраструктура”, трајати око 15 дан.
-Молимо грађане да за то време буду стрпљиви, да бисмо добили нову и лепу саобраћајницу. Вредност радова биће око десет милиона, а изводи их грађевинско предузеће “Југокоп”. Када завршимо улицу Вука Караџића, радиће се на на улициШестог пука, од Касарске до Обилазног пута. Цео потез од нове Робне куће до Обилазног пута биће једна модерна саобраћајница - истакао је Филиповић.
Директор ОШ “Вук Караџић” Драгослав Павловић, истакао је да ће ова инвестиција у великој мери допринети безбедности ученика.
-Такође, након завршетка радова, школа ће бити примећена и због лепше саобраћајнице. Очекујемо да и школа ускоро буде реконструисана. Све ово ће дати допринос лепшем изгледу нашег града - навео је Драгослав Павловић.
Према речима градоначелника Шапца Небојше Зеленовића, град Шабац има на рачуну 160 милиона динара и креће у нови инвестициони циклус.
- Очекујем да безбедност свих учесника у саобраћају буде већа, нарочито оних који пролазе око школе. Након ове улице почињемо реконструкцију Сремске. Тамо има доста посла, а радови ће трајати доста дуже. У питању је препакивање коцке и уређење саобраћаја у читавом делу. Наредних дана ћемо са станарима у кућама и зградама у Сремској обавити састанак, где ћемо представити решења. То ће урадити градски урбаниста са тимом архитеката - истакао је Зеленовић и додао да уколико се грађанима предлог свиди, радови ће врло брзо почети.
- Град треба да поприми нови изглед, а о свим тим решењима ћемо даље извештавати људе и надам се добијати њихову сагласност. Овај посао не може да се обави без грађана. Такође, позивам их и да гласају на референдуму који ће се одржати у децембру у свим градским месним заједницама - истакао је Зеленовић.
К.Ј.Ђ

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa