Инфо

25. октобар 2018.25. окт 2018.

Препорука за читање

“Тренутно читам “Историју друштвених теорија”, др Драгољуба Мићуновића. На добар начин описује стварност коју ми данс живимо, градоначелник града Шапца Небојша Зеленовић.
"Бесмртни батаљон" Ненада Милкића, последњи роман из трилогије "Они су бранили Кошаре". Написан другачије, у првом лицу, овај роман је прича војника, прича о ранама и ожиљцима, болу, храбрости и култури заборава. Баш та култура заборава јесте можда и наш навећи проблем. Бавећи се судбином једног имагинарног воника, Милкић се заправо у овом роману бави судбинама свих наших војника, судбином нашег народа и нашим заборавом. Сјајна антиратна књига о рату, његовим херојима и забораву. Обавезно прочитати”, члан Градског већа Божидар Катић.
„Читај да би живео, каже Гистав Флобер, а мудри Кафка додаје – нека књига буде секира за замрзнуто море у вама. Пратећи савете мудрих људи прошлих времена, не престајема да пловим по пучини књига и читања. Ужурбана, искидана свакодневица украде време, али остане увек бар за неку причу. Препоручујем „Бекства од љубави“ немачког писца Бернхарда Шлинка. Светску славу стекао романом „Читач“ у ком је показао последице тоталитарног света. Збирка од седам прича „Бекства од љубави“ бави се људским осећањима, свакодневним животом, који није онај о коме се сањало. Јунаци су емотивно неиспуњени људи – страх да се отисне и реализује љубав у зачетку је страх од напуштања устаљеног где нема изненађења, а у суштини је бекство од себе. Често су снови што нас прате у супротности са животом који водимо. Авантуриста сања о повратку кући, а неко ко је обема ногама на земљи о одласку, далеким земљама и великим делима“, директорка Бибилиотеке шабачке, Јелена Јовановић Подгорац.
„Нобеловка Елфриде Јелинек има роман “Љубавнице”, код нас објављен у издању “Паидее”. Жестока књига: литерарна бомба, бачена право у патријархалне вредности неолибералног капитализма! Књига која ће вам променити поглед на љубав и брак. Слична књига, са Балкана, је књига “Мој муж” Румене Бужаровске. Мени су је препоручиле жене из шабачког “Бук клуба”, па је ја са радошћу препоручујем даље“, Милена Богавац в.д. директора Шабачког позоришта.
„Последња књига коју сам прочитао је „Душанова клетва“. Вања Булић у овој књизи прича о великим проблемима са којима се суочавамо као друштво. Кроз призму новинарске професије указује на проблеме са којима се сусреће друштво успавано у процесу транзиције, трговину белим робљем, спрегу државног руководства и организованог криминала, али и семе наде које лежи у мудрости скривеној у последњим уточиштима хришћанства“, Срђан Митрашиновић, директор Туристичке организације града Шапца.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa