Инфо

25. октобар 2018.25. окт 2018.
КОНФЕРЕНЦИЈА ПОВЕРЕНИШТВА СНС

Стара питања, нова пријава

Повереништво Српске напредне странке одржало је у петак конференцију за медије на којој су поновили питања постављена десетак дана раније. Повереник и народни посланик Бобан Бирманчевић обавестио је јавност и да је поднео кривичну пријаву Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду због злоупотреба у случају 72 стана у власништву Града Шапца.
-Прво питање поново постављамо Вишем суду у Шапцу. Када ћемо добити одговор на приговор на ослобађајућу пресуду градоначелнику Небојши Зеленовићу за проневеру од 5 милиона евра за које се терети од стране Основног јавног тужилаштва, а за коју је Основни суд сматрао да нема довољно доказа. Шта је са жалбом коју је Основни јавни тужилац упутио Вишем суду у Шапцу, питао је Бирманчевић и направио паралелу са министарком унутрашњих послова Македоније која је за злоупотребу од 600.000 евра осуђена на шест година затвора.
Друго питање Бирманчевић је поново упутио тужилаштву, а тиче се станова за које је Државна ревизорска институција утврдила да су у власништву Града Шапца.
-Поднео сам Вишем јавном тужилаштву, у Посебном одељењу за сузбијање корупције кривичну пријаву против одговорних за то што се за 72 стана не зна ни ко живи у њима, ни да ли се наплаћује надокнада, као ни ко их је и по ком основу доделио. Наставићемо да притискамо и тражимо од државе да реагује у случају Шапца и заштити грађане од злоупотреба, рекао је Бирманчевић и позвао се грађане који имају доказе о корупцији да их донесу у СНС, да би их предали тужилаштву у Новом Саду које је од 1. марта надлежно за случајеве корупције.
Бирманчевић је још једном позвао на телевизијски дуел Небојшу Зеленовића и Душана Петровића, да би се, како је рекао, добио одговор на питање ко говoри истину у граду Шапцу.
M.M.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa