Инфо

25. октобар 2018.25. окт 2018.
На клик до купца
У Библиотеци одржано предавање

На клик до купца

Фондација “Регистар националног интернет домена Србије” у сарадњи са српском интернет заједницом у Библиотеци шабачкој организовала је предавање на тему “На клик до купца”. Едукација је намењена микро, малим и средњим предузетницима који имају пословну употребу и личну жељу да унапреде присуство своје фирме на интернету. У оквиру организованог скупа о предностима и могућностима интернет презентације предузећа и повећања њихових видљивости говорили стручњаци из области интернет пословања. Јелена Топаловић Петровић помоћница градоначелника, отворила је скуп и истакла да Шабац подржава иновације и подстиче развој предузетништва и чини све да би остварио добре услове за пословање у граду.
Ивана Ћирковић, сертификовани тренер светске Digital Communication Network организације започела је скуп са презентацијом на тему дигиталне трансформације и како је применити у свом пословању. Присутни чули који су примери добре праксе из којих се могу извући поуке и применити у локалу.
Предраг Милићевић из “Регистра националног интернет домена Србије” говорио је о повезаности пословања и интернету и нагласио да није свеједно како је неко присутан на њему. На Нету се отварају неслућене могућности, али и многи изазови. Лако је направити грешку, а сваки корак, добар или погрешан, видљив је глобално, зато сваки треба пажљиво одмерити.
- На основу истраживања које смо радили прошле године увидели смо да мали број њих, односно 45 одсто малих предузећа није присутно на интернету. Од укупног броја микро предузећа чак 49 одсто није присутно и видљиво на интернету. Они који би имали највише користи од интернет пословања не користе ту погодност, јер нису довољно информисани и мислим да им предавања помажу да схвате да за мања средстава и уз минималан труд могу да унапреде своје пословање. Због тога смо покренули серију предавања како бисмо им помогли - појаснио је Милићевић.
Драган Варагић, консултант у области пословне примене Интернета у свом излагању представио је пословну перспективу израде веб сајта и како се привредници могу припремити и учествовати у његовој изради, како одабрати решење за израду веб сајта које одговара циљевима компаније? Шта све чини трошак израде једног веб сајта? Како брзо остварити ефекте новог веб сајта, а како дугорочно обезбедити ефекте његове употребе ?
Правник специјализован за област ИТ-а Жарко Птичек, указао је на предности интернет продаје и пружања услуга. Како се с̌тите права потрошача код уговора на даљину? Како обрађивати податке о личности у складу са законом? Које су обавезе и одговорности интернет трговца?
Зоран Јовановић, власник агенције “Като” одржао је предавање на тему “Интегрисани системи дигиталног маркетинга” и навео које платформе и алати дају најбоље резултате у приликом рекламирања производа/услуга на интернету.

М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa