Инфо

25. октобар 2018.25. окт 2018.
Мачванска школа  на крилима промена
МИНИСТАР ПРОСВЕТЕ У БОГАТИЋУ

Мачванска школа на крилима промена

Четрдесета годишњица Средње мачванске школе обележена отварањем нових учионица и спортске хале. Први човек српске просвете изјавио да жели школу технолошки и просторно оспособљену за извођење савремене наставе. Изразио уверење да ће увођењем платних разреда од почетка наредне године сви просветари добити веће плате
Боравећи прошлог четвртка у Средњој мачванској школи у Богатићу, поводом њеног 40. рођендана министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, званично је отворио три нове учионице, канцеларију и спортску халу у овој јединој средњошколској установи у општини Богатић. Он је изразио задовољство, због, како је рекао “ренесансе” у образовању и пожелео да све школе у Србији имају сличне технолошко-просторне услове као Средња мачванска школа у Богатићу, основана, већ далеке 1977. године у оквиру Шабачке гимназије. Министар Шарчевић се захвалио на подршци и помоћи Владе Србије, Министарства привреде, Светске инвестиционе банке школе и општине Богатић. Резултат је очит, без обзира што је у случају спортске хале стигао тек после седам година и бројних промена које је претрпело и општинско руководство.
Исто је констатовао у свом обраћању присутнима садашњи председник општине Богатић Ненад Бесеровац, наглашавајући отварање нових објеката, који ће скупа допринети стварању бољих услова за живот младих.
Милица Дражић, садашњи директор школе, била је ученик прве генерације, заједно са још неким колегама који су данас наставници школе.
- Школујемо седам образовних профила, а све у складу са захтевима привреде. Радује ме што су неки бивши ученици данас наставници у школи, а уверена сам да ће нова фискултурна сала осавременити наставу физичког васпитања и створити још боље услове за бављење спортом у целој општини, истакла је између осталог Дражићева.
Поводом 40. годишњице школе изведен је и богат културно-забавни програм.
Љ.Ђ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa