Инфо

25. октобар 2018.25. окт 2018.
ЗВЕЗДА - ПРАЗНИК ФУДБАЛА
ФУДБАЛ: МАЧВА ДОЧЕКУЈЕ УЧЕСНИКА ЛИГЕ ШАМПИОНА

ЗВЕЗДА - ПРАЗНИК ФУДБАЛА

Трећи пут ове календарске године у Шапцу гостује Црвена Звезда. Први пут учесник Лиге шампиона у званичној утакмици у нашем граду. Све осим победе гостију изенађење
Неке утакмице није потребно посебно најављивати. Иако делује као клише, апсолутно одговара истини. При уласку Шапчана у елиту сваки навијач је категорисао клубове по групама оних који би морали да се победе, друге са којима МАЧВА може играти равноправно, а самим тим и освојити бод, односно три и засебна група су ЗВЕЗДА и ПАРТИЗАН, као клубови који доносе спектакл, који именом мотивишу, а сваки бод је премија.
Београђани, актуелни шампиони, учесници Лиге шампиона, не долазе у најзгоднијем тренутку. После пораза у Новом Саду, четвртог у пет последњих кола, “црвено-црни” у два викенда имају врло тешке мечеве против лидера, а потом и гостују другопласираном тиму. Ипак, да је у серији победа шабачки клуб, једнака би очекивања била од доласка гостију. Сваки резултат који није победа Звезде био би више него изненађење, готово сензација.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА доминира и ове сезоне код нас. ПАРТИЗАН је био бољи у вечитом дербију, успешно парирао, но лошим играма на другим утакмицама далеко је заостао за ривалом, те већ сада би било чудо да играчи Владана Милојевића не постану поново шампиони. У Шабац долазе после синоћњег гостовања на Енфилду, вероватно уморни, но за стандарде наше Супер лиге, ЗВЕЗДА располаже сасвим довољним квантитетом и квалитетом да се ритам среда – субота не одрази на резултате у домаћој лиги. Уосталом, играла је и МАЧВА јуче у Кули меч Купа Србије, те је предах оба тима једнако дуг.
У три прошлосезонске утакмице МАЧВА није постигла гол, но два меча у Шапцу нису у лошем сећању оних који воле тим из Поцерске. У четири дана трибине су два пута биле испуњене. Чивијаши су сензационално елиминисали ЗВЕЗДУ у четвртфиналу Купа 14. марта, сјајном игром, одличном дефанзивом, али нису ни шансе недостајале пред голом Борјана. Четири дана касније, МАЧВА апсолутно равноправна прво полувреме, а у самом финишу тог дела Гаврић је пропустио стопостотну прилику, оставивши вечну дилему шта би се догодило да је на одмору, уместо 0:0, на семафору стајало 1:0. Два гола у финишу, Aџића и Бена однели су бодове у Београд, но није било незадовљних после последњег звиждука. Ипак, све је то било прошле године, односно сезоне, а иако у оба тима има измена, ништа ти дуели не могу говорити о оном који следи у недељу.
Било како било, ово су утакмице у којима аутсајдера нема шта да изгуби и нека логика говори да би то растерећење могло донети игру изнад могућности, а док је спорта биће и великих изненађења, чуда. Наравно, некада је велика разлика у квалитету додатно оптерећење за подређене, но све то иде у прилог важности психолошке припреме за утакмицу.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa