Инфо

1. новембар 2018.1. нов 2018.
Бољи услови за још већа достигнућа
ПРИЈЕМ ЗА АЛИЧИЋА И АМЕТОВИЋА

Бољи услови за још већа достигнућа

Два боксерска шампиона, најбољег јуниора Европе у категорији до 52 кг и трећег јуниора категорије до 46 кг у Градској кући угостили председник Скупштине града Немања Пајић и градски већник задужен за спорт Драган Николић. Уз честитке на великом успеху у Русији, обећано побољшање услова за тренинг
-Успех наших боксера у Русији личи на филмско достигнуће. Ни из чега су кренули, вредно радили упркос свему, отишли да се боре са најбољима и победили их. Поносни смо на њих, а уз честитке наша обавеза као Градске управе је да учинимо шта можемо, што пре можемо, како би побољшали услове за тренинг нашим клубовима, како би стасавали нови боксери у Шапцу – изнео је занимљиво поређење градски већник задужен за спорт Драган Николић приликом пријема уприличеног за јуниорског шампиона Европе у боксу Семиза Аличића и трећег на континенту Омера Аметовића.
Недавно су наши боксери наступајући за репрезентацију Србије освојили злато и бронзу на Европском шампионату за јуниоре. Представљали су град и државу на најбољи начин, а надају се да ће у наредном периоду радити у бољим условима.
-Поносно сам слушао химну, носио заставу и посебно је задовољство када вам суграђани честитају. Тежак је био пут до злата, али је зато и злато још сјајније – рекао је Семиз Аличић, репрезентативац и боксер шабачке МАЧВЕ.
-Трема је била јака, нарочито први дан, али сам је успешно превазишао добрим наступом и после је било лакше. Презадовољан сам бронзом јер сам се кратко припремао за Европско. Једини жал је полуфинале где је баш континуитет ривала однео превагу. Надам се да је овај пријем најава бољих дана када се говори о побољшању услова за тренинг – додао је Омер Аметовић, репрезентаивац и боксер клуба ЖИВОРАД РАЈШИЋ.
Шампионе племените вештине, њихове тренере и представнике клубова угостили су председник Скупштине града Немања Пајић и поменути Николић. Врхунски резултати наших спортиста већ су навика, иако иза сваког стоји велики труд, напор, одрицање, али је посебност овог достигнућа што је остварено у спорту из којег врхунске резултате чекамо дуго.
-Желимо да Шабац поново треће “боксерска грозница” као некада. Ови резултати су доказ да ми имамо сав потенцијал, да имамо врхунске боксере који су такмаци свима, не само у Србији или на Балкану, већ у Европи и свету. Већ сам разговарао са челницима Боксерског савеза и радимо активно на стварању бољих услова за рад у клубовима, како би допринели да се наш клуб укључи у Лигу, а да при томе има домаће борце, бар у већини. На момцима је да тренирају, тренерима да раде са њима, да их развијају као боксере, али и као добре људе, а наша обавеза је да створимо добре услове у нашим клубовима како би они могли да се посвете раду – истакао је председник Скупштине града Немања Пајић.
Најважнија порука упућена Семизу и Омеру је да наставе са тренинзима, али да никако не запоставе школу и образовање као најсигурнији пут да буду и велики шампиони и добри људи.
Б. Д.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa