Инфо

1. новембар 2018.1. нов 2018.
М.М.

М.М.

НАШОЈ СНАЛАЖЉИВОСТИ НЕМА КРАЈА

Уље из “Лидла” у резервоар

Можда цене горива у Србији иду у недоглед увис, али смо бар добили “Лидл”. Какве возачи имају користи од овог супермаркета? Ако су довољно довитљиви могу да возе аутомобил за само 105 динара по литри. Једини услов је да је аутомобил “дизелаш”.
Двадесетчетворогодишњи Стефан Илић Бели из Шапца већ годину дана резервоар свог Форда пуни пола дизелом, а пола јестивим уљем. Када гориво наспе у Босни за 129 динара, а уље купи у “Лидлу” за 85 рачуница је јасна.
-Још давно ми је другар причао да је довезао аутомобил из Немачке на јестиво уље, које је тада тамо било неколико пута јефтиније од дизела. Остала ми је та прича у сећању, али никако нисам смео да пробам. Прошле године ми је остало прерађеног уља из мотора и решио сам да покушам. Аутомобил је могао да иде на то гориво, али када је хладно тешко је палио. Тако је и са уљем, када је температура мања од 20 степени гусне се и ауто не може да се упали. Зато сам у резервоар насуо пола уља, пола дизела, објашњава Стефан, који се иначе бави поправком мотора.
Каже да још његових пријатеља прибегава истој техници, а да је једини недостатак што ауто “смрди на фритезу”. Поред тога, доживео је “напад” док је куповао уље за ауто. Старија госпођа која је дошла да пазари дневне потрепштине помислила је да се ради о шверцеру који ће уље препродати по вишој цени, па га је оптужила да зарађује на сиротињи.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa