Инфо

1. новембар 2018.1. нов 2018.
ВЕСТ

Млади пијаниста понос Шапца

Шапчанин, Лазар Торбица, 1999. годиште, сада већ преознатљив у Србији, а и шире, по изузетном таленту за музику, наступима на разним пијанистичким такмичењима, освојио је још једну од многобројних награда у низу. Победио је на недавном Међународном такмичењу Euterpe у Италији, у категорији до 23 године, а на истом, у категорији пијаниста до 39. године, ушао је у финале. Осим пехара, добио је и новчану награду од 400 евра.
Лазар је завршио нижу и средњу Музичку школу у Шапцу “Михаило Вукдраговић”, у класи професорке Хелене Давидовић која је препознала невероватне способности нашег суграђанина и пријављивала га на разна такмичења, са којих се враћао са дипломом у рукама. Музичку академију у Новом Саду уписао је годину дана раније од својих вршњака, у класи професорке Рите Кинка.
Упорност и умеће младог пијанисте доказује чињеница да је већ на првој години учествовао на такмичењима у Бриселу и у Скопљу, а на почецима пута ка пијанизму обишао је већи део Европе. У току школовања освојио је преко 50 првих награда, а лауреата осам.
С обзиром на чињеницу да има само 19 година, а већ импозантну биографију, он је од људи који од снова не одустају, те ће засигурно бити једно од значајнијих имена у свету пијанизма.

К.Ј.Ђ.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa