Инфо

1. новембар 2018.1. нов 2018.
Ја сам оно што  ти желиш да будем
Премијера представе “Искушење”

Ја сам оно што ти желиш да будем

“Душа ће да пролази кроз различита тела док се на крају сама не ослободи љутње, похлепе, зависти и поноса. Све замршености карме и реинкарнације ће заувек остати тајанствене људском уму, али сазнање да увек добијамо другу или трећу прилику охрабрује”
Велико је ИСКУШЕЊЕ искористити дату прилику. Како препознати праву? Како препознати знак? Колико му веровати? Колико бити спреман и ићи до краја? Овим питањима бави се представа “Искушење” коју ће публика премијерно моћи да погледа 1. новембра од 20 часова у Шабачком позоришту. Настала према роману “Бог, Ђаво и ја”, Драгана Маринковића – Француза, у режији и адаптацији Ивана Томашевића, који са Анетом Томашевић чини глумачки дуо комада.
- Навикли смо да радимо заједно, јер слично размишљамо и мислим да је резултат добар. Иван као редитељ је одличан, имао је бројне идеје. Тако је било и док смо припремали ову представу. Лик који тумачим је мистериозно, двополно биће и постоји одлична реченица у тексту која осликава суштину “Ја сам оно што ти желиш да будем”. Порука “Искушења” је да живот иако је пун препрека и тешкоћа, неке вредности као што су породица, опраштање, спознаја себе и признавања својих грешака увек имају највећу вредност – истакла је глумица Анета Томашевић.
Потрага за значењем и есенцијом појмова ОТАЦ, СИН, ЉУБАВ, ЖРТВА дилеме су које опседају главног лика. Кроз привиђење добија одговоре на кључна питања.
- Ми можда нисмо у потпуности свесни онога што стварамо из тренутка у тренутак, али на срећу свемир нам даје много знакова који нас обавештавају када смо на правом путу и (још важније) када смо на погрешном.нОви знакови су показатељ да када наша енергија иде (или се тренутно заглавила) у ниским фреквенцијама, наше мисли, осећања и дела су усмерени негативно, а то ствара низ нежељених околности. Исто тако када се наше мисли, осећања и дела одвијају на високој вибрацији, ствари ће да се сложе савршено – каже Иван Томашевић о представи и додаје да публику очекује драмска адаптација филозофских и егзистенцијалних питања.
М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa