Инфо

1. новембар 2018.1. нов 2018.
РАЗГОВОР СА ДРАГАНОМ МАРИНКОВИЋЕМ,
ДИРЕКТОРОМ ШАБАЧКЕ ФИЛИЈАЛЕ АИК БАНКЕ

У недељи штедње нове повољности за клијенте

„У Недељи штедње, која почиње од Светског дана штедње 31. октобра, АИК Банка је припремила нови штедни производ: ФЛЕКСИБИЛНА ОРОЧЕНА ШТЕДЊА У ЕУР. Акцијска понуда штедног производа биће актуелна све до краја ове године“
АИК Банка је дуги низ година препозната као домаћа и јака Банка у коју клијенти имају поверење и зато је по висини укупне штедње међу водећим банкама у Србији. О актуелној акцијској понуди поводом Недеље штедње али и о разлозимазбог којих клијенти са сигурношћу поверавају своју уштеђевину АИК Банци, разговарамо са Драганом Маринковићем, директором Филијале Шабац.
Какву понуду је АИК Банка спремила својим штедишама поводом Недеље штедње?
-Као и ранијих година, АИК Банка свакодневно прати кретања на финансијском тржишту и потребе својих клијената, како би формирала одговарајућу понуду штедних производа који ће испунити захтеве стедиша када је реч о рочности улога, валути у којој желе да штеде, уложеним износима, захтеваној каматној стопи, расположивости, и каналима на којима је могуће вршити исплате и уплате штедње.
У Недељи штедње, која почиње од Светског дана штедње 31. октобра, АИК Банка је припремила нови штедни производ: ФЛЕКСИБИЛНА ОРОЧЕНА ШТЕДЊА У ЕУР. Акцијска понуда штедног производа биће актуелна све до краја ове године.
Штедише су сада у прилици да током наредна два месеца ороче своја средства на рок од 12, 25 или 36 месеци уз веома атрактивне номиналне каматне стопе, при чему у оквиру новог штедног производа – ФЛЕКСИБИЛНА ОРОЧЕНА ШТЕДЊА У ЕУР – имају могућност разорочења целокупног улога (100%) ако им то једног дана затреба, пре доспећа улога, и да уз све то добију одговарајућу камату за период током којег су штедели.
Који је основни критеријум којим се грађани воде приликом одабира банке којој ће поверити своју штедњу?
-Мислим да код избора банке, када је реч о поверењу и штедњи, депонент треба превасходно да гледа снагу банке – која се огледа примарно кроз њену профитабилност и величину економског капитала. Ово су два синтетичка показатеља иза којих стоји мноштво других добрих показатеља, који указују да та банка заиста има и завидну организациону културу, вишегодишње изграђен однос према клијенту, да води рачуна о свим ризицима са којима се сусреће, да прати савремене трендове, да домаћински управља средствима, да тимски ради и наступа, да је иновативна, да има завидан раст, да шири своје пословање, и да се стара о својим запосленима и ширим интересима заједнице. Висока капитализованост банке је додатна потврда сигурности депозита и основе за стабилно дугорочно пословање.Такође, параметри којима би грађани требало да се воде приликом одабира банке којој ће поверити своја средстава, свакако су и профитабилност банке, солвентност, ликвидност и савременост у смислу увођена нових сервиса на линији дигитализације, па све до личног контакта штедише са службеником банке у филијали банке.
На који начин АИК Банка подстиче штедњу?
-АИК Банка својим штедишама и клијентима нуди најбољи микс штедних производа који у сваком смислу прати њихове потребе у погледу рочности улога, уложених износа, захтеване каматне стопе, расположивости, и преферираних канала дигиталне дистрибуције, на којима је могуће вршити исплате и уплате по основу штедње.
Да ли је било проширења понуде штедних производа?
-Дуги низ година АИК Банка је међу водећим банкама у Србији када је реч о понуди штедних производа грађанима. Као и претходних година и ове године смо нашу понуду штедних производа проширили за нови производ – ФЛЕКСИБИЛНА ОРОЧЕНА ШТЕДЊА У ЕУР – омогућавајући штедишама да ороче своја средства на 12, 25 и 36 месеци по атрактивним номиналним каматним стопама уз могућност да у сваком тренутку, ако им новац затреба, могу да раскину уговор о орочењу и да за издржани период штедње добију одговарајућу каматну стопу.
Пословање према светским стандардима и, уједно, пуно поверење међу клијентима су ваше две битне одреднице вашег пословања. Чиме сте постигли овакве резултате?
-Као домаћа и јака банка, АИК Банка је дуги низ година препозната као банка у коју клијенти имају пуно поверење и зато је по висини укупне штедње међу водећим банкама у Србији, док је прошле године била најпрофитабилнија банка у банкарском систему наше земље. Ова банка је показала да се и на овим просторима може пословати према стандардима света, а то потврђује даље и чињеница да је ова банка купила у последњих 2 године две стране банке, једну и на тлу ЕУ, словеначку Горењску банку. Своје резултате, може свакако да припише, као и сви други успешни привредни субјекти, јасној визији и доброј пословној стратегији са једне стране, и задовољним клијентима и запосленима, са друге стране.
Шта је ваш основни фокус?
-АИК Банка има универзалан приступ и усмерење ка три основна сегмента пословања: становништву, привреди и пољопривреди уз посебан фокус на сервис и услугу, праћење и финансирање наших клијената, уз истовремену процену њихових потреба и могућности.
Посебно бих истакао понуде кредитних линија које АИК Банка има у сарадњи за Европском инвестиционом банком и Фонд револвинг кредитом Републике Србије, где се могу искористити изузетно атрактивне и веома конкурентне каматне марже за инвестиционо финансирање и трајна обртна средства на флексибилну рочност и грејс период у складу са пословним потребама клијената и уз претходну позитивну одлуку одобрења финансирања, коју прати бизнис план конкретног инвестиционог пројекта. Клијентима пружамо прелиминарну анализу њихове идеје и / или инвестиције, предлажемо оптимална решења и пратимо их током самог процеса реализације.
Снажна подршка клијентима
АИК Банка, кредитирањем предузетника и правних лица у свим сегментима њиховог пословања са циљем побољшања ликвидности и потенцијала обртних средстава, инвестирањем у развојне пројекте, издавањем гаранција и пружањем услуга саветовања, даје снажну подршку конкурентности и успешности клијената са којима има остварену пословну сарадњу, што је уједно и позив свим заинтересованим клијентима, физичким и правним лицима, да нас контактирају и лично посете у просторијама филијале, која се налази на раскрсници улица Војводе Мишића и Владе Јовановића у Шапцу, адреса Владе Јовановића бр. 22.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa