Инфо

21. април 2011.21. апр 2011.
КУЛТУРНИ ЦЕНТАР

ЖИВОТ ОБИЧНОГ ЧОВЕКА У СРБИЈИ

Прошлог петка на позорници Велике сале Синиша Максимовић одиграо је монодраму „Ја сам таки чо“™ек“ коју је режирао по тексту Јосипа Пејаковића, сарајевског глумца
Монодрама „Ја сам таки чо“™ек“ говори о тешком животу једног обичног човека у Србији. На шаљив начин представљено је људско суочавање са беспарицом, неправдом и политичким превирањима. Иако је текст за ову монодраму написан пре тридесетак година став друштва, односно оних који се налазе изнад обичног човека, није се уопште променио. То је слика оне наше свакодневице у којој радника на минималцу газе сви, а који при том изгуби и здравље и живце, али опет некако успе да преживи.
Још као средњошколац, Синиша Максимовић, имао је талента за глуму, а добро је имитирао Јосипа Пејаковића, тако да се може рећи да је ова монодрама настала и из неке његове личне жеље . Можда му је управо то и помогло да лакше уради ову монодраму и да на тај начин побегне од имитације. Да је то и успео потврдио му је и сам Јосип Пејаковић када је у децембру прошле године Синиша ову монодраму извео у Српском Сарајеву на фестивалу.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa