Инфо

1. новембар 2018.1. нов 2018.
ИЗНЕНАЂЕЊЕ ЗА  ОНОГ КОЈИ ВАС ПОЗНАЈЕ
ФУДБАЛ: МАЧВА ПРОТИВ ВОЖДОВЦА И БИВШЕГ ТРЕНЕРА

ИЗНЕНАЂЕЊЕ ЗА ОНОГ КОЈИ ВАС ПОЗНАЈЕ

Против Звезде и Радничког Шапчани видели где су у односу на водеће. У гостима тренер који је стварао садашњи тим Мачве. Победе на домаћем терену императив у борби за опстанак
У недељу ЦРВЕНА ЗВЕЗДА и синоћ РАДНИЧКИ у Нишу (у тренутку штампања овог броја није нам познат коначан исход) били су мерило тренутне снаге шабачког суперлигаша у односу на водећи двојац, у односу на учесника Лиге шампиона и лидера, у односу на тим који само пласман у Европу сматра успехом. То су биле утакмице у којима је тињала нада, вера, али бод(ови) нису могли стати у оквире очекивања. Потпуно другачија су два предстојећа дуела, оба на домаћем терену, а иако императив није превелики, нови киксеви би значајно закомпликовали ситуацију у овдашњем тиму.
Најпре у недељу, прву која нам долази, у Шабац ће ВОЖДОВАЦ, у Поцерску 1 ће Драган Аничић. Две недеље пошто је “раздужио” опрему МАЧВЕ, популарни “Аника” сада ће свој тим увести у свлачионицу за гостујуће играче. Када се узме у обзир још присутна жеља Вождовчана да играју плеј оф на пролеће, чак је већи притисак на њима. Нису играли добро од почетка лиге, повремене обећавајуће наступе минимизирале су серије слабих резултата, те сада за плеј оф морају играти континуирано добро. Пре сезоне високе планове базирали су на довођењу искусних дефанзиваца: Микића, Остојића, Јовановића, односно повратку Андрије Луковића. Наставили су сарадњу са Дуроњићем, Павловићем, Михаиловим, Ћирковићем. Ипак, дефанзива није на нивоу плеј оф тима, а још мање офанзива, те је чињенично клуб из ове београдске општине далеко од позиције међу осам, но не без шански да је досегне уз победе.
Преузимање екипе током сезоне већ је тешко без конкретизације, а Дарко Тешовић се на старту суочава са незгодним низом дуела. Дебитовао је против лидера, прво гостовање беше на терену другопласираног, а сада има ривала по мери, бар тако каже табела, али и колегу на супротној страни који је селектирао тим на чијем је челу и који свакако познаје далеко боље све мане и квалитете играча у саставу тренера Тешовића. Уколико има простора за изненађење, он је минималан, те би мотивација могла бити највећи адут “црвено-црних”, уз већ помињан притисак резултата који оптерећује клуб из престонице. Ипак, ни МАЧВА није без “терета семафора”. Претходне сезоне Шапчани су на опроштају од календарске 2017. играли 1:1 против Вождовца у Шапцу, пре тога су све изненадили победом на крову 2:0 головима Матића и Гемовића. Бод је бољи него пораз, али тешко да би задовољио Тешовића и Аничића.
Пре Аничића на клупа МАЧВЕ седео је Предраг Роган, а он ће у Шабац у наредном колу са својим СПАРТАКОМ…
Табела коју видите била је валидна пре синоћњег кола.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa