Инфо

1. новембар 2018.1. нов 2018.
ЧУВАЊЕ ПОЗИЦИЈА
ФУДБАЛ: ФИНИШ ЈЕСЕНИ У ЗОНИ

ЧУВАЊЕ ПОЗИЦИЈА

Богатинци велики фаворити против Љижана, коло дочекују као лидери. Раднички у дербију искупљује лош наступ у Ваљеву. Оба тима немају ништа против да иста табела буде и после 26. кола
Дуго су фудбалери из Богатића били тим при врху, а сада су екипа са врха, нису у потери за било ким, сада су други у потери за њима. У МАЧВИ још не преузимају улогу фаворита за Српску лигу, али је јасно да су у кругу екипа које ће водити борбу за место у трећем рангу. Шапчани преслаби у Ваљеву, сада у старом дербију желе радост својих навијача и учвршћивање позиције у златној средини.
Пораз 5:0 довољно говори, сваки приближнији опис је сувишан, а само успех у следећој утакмици брише претходну горчину. Поново ће носталгија “загрлити” старије навијаче шабачких “црвених”. Много година, више од две деценије је прошло од последњег гостовања “Жеље” из Лајковца у Шапцу. Путеви су се раздвојили. “Плави” су од 2007. играли у Српској лиги, наши “црвени” имали бројне, добро познате проблеме, но сада су опет ту, заједно, као некада. Однос је другачији, РАДНИЧКИ мора да врати самопоуздање неприметно у Ваљеву, али позиција је још солидна и нико од навијача, играча, управе нема никакав проблем да клуб остане на том месту и у мају. Ипак, дерби, домаћи терен, посебност ривала, нека сећања, све то обавезује на максималан приступ, без компромиса. ЖЕЛЕЗНИЧАР дуго није био “зонаш”, не жели то да остане дуже од једне сезоне, но нису бриљирали до сада. Ипак, само три бода су иза лидера, а против Лешнице су показали колико могу, однсоно да могу са свима. Доле их вуку кискеви у Брезовици и два ремија на домаћем терену, но још довољно има до краја да се све надокнади. Несумњиво да су им у Шапцу три бода циљ, РАДНИЧКОМ такође. Није утакмица коју ваља пропустити.
МАЧВА игра изванредно, рутински и на врху је заслужено. Не побеђује убедљиво у бројкама, али игром доминира. Шеф Баљак је, чини се, укомпоновао тим, пронашао сваком задужења и Богатинци су самоуврени, јаки. СПАРТАК ће грчевито да води битку за опстанак, а већ сада делује да немају “армију” за победу. По свему приказаном, изгледа да апсолутно немају шта да траже у Богатићу осим часног пораза. На гостовањима су освојили само бод. Сва нада скривена им је у мотиву и унапред отписаном статусу, све друго је на страни “црвено-црних”.
Обе утакмице почињу од 13:30 у суботу.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa