Инфо

1. новембар 2018.1. нов 2018.
БОКС: 16. МЕМОРИЈАЛ ЖИВОРАД РАЈШИЋ

Омер “чувар” пехара

У конкуренцији 44 боксера из три државе, петочлани жири победнички пехар доделио Омеру Аметовићу. Такмичар клуба организатора изазвао највеће интересовање као званично трећи јуниор Европе. Меморијал истовремено и коло Лиге младих Војводине
Млади шабачки боксер Омер Аметовић, члан клуба ЖИВОРАД РАЈШИЋ имао је вероватно две најбоље седмице у свом животу, бар када говоримо о спортском аспекту. Недавно је из Русије, Анапе, са Европског јуниорског шампионата донео бронзу у категорији до 46 кг, а сада је, бар у наредних годину дана, “потписао власнички лист” за велики пехар намењен победнику традиционалног боксерског меморијала “Живорад Рајшић – Рајша”. Трећи јуниор Европе победио је у својој борби Момчила Јањића, а на крају је петочлани жири одлучио да је он показао највише од 44 борца која су наступила на рингу у хали “Зорка”. Додатну част представљаја је додела трофеја из руку два позната боксеркса имена, селектора Драгана Васиљевића Дурунге и члана жирија, важног имена шабачког бокса Мила Савића.
Велики пехар је најважније признање, а уз њега додељени су трофеји у још девет категорија. Најбољи техничар Ревије је Лука Јукић-Ивић, боксер зрењаниснког ПЕТРОГРАДА, признање најперспективнијег борца понео је Никола Камаљевић (ГРЕЈТЕСТ Лазаревац), а Камаљевић је и део најборбенијег пара, као учесник меча против Словенца Златка Новића (Ново Место).
По узрасним категоријама жири је издвојио: Душана Митровића (Ж. РАЈШИЋ) код пионира, потом Дарка Ђукановића (РОКИЦА) међу школарцима, Клаудију Кнежевић (СОМБОР) и Едина Суљића (ЛОЗНИЦА) као најуспешније јуниоре, док су пехари најбољег борца категорије младих и сениора отишли у руке иностраних боксера. Словенац Гал Шепиц је победник код младих, а тамнопути Јабабу Мајиду Сулеман (СОМБОР) носи пехар најбољег сениора.
Одржане 22 борбе у свим категоријама, а већ по традицији Меморијал је део редовног кола Лиге младих Војводине.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa