Инфо

8. новембар 2018.8. нов 2018.
ГРАДСКИ ОДБОР НАРОДНЕ СТРАНКЕ

Фашизам домаћин у Србији

Пре пар месеци упозорили смо грађане Шапца да је фашизам, не на вратима, већ да је постао домаћин у нашој заједничкој кући, Србији. Свакога дана сведоци смо све тежег и озбиљнијег кршења свих правних, моралних и цивилизацијских норми од стране представника Српске напредне странке, организације која себе сматра државом, и која је себе поистоветила са државом, спуштајући све званичне институције испод нивоа својих полуписмених политичких секретара.
Петорица чланова Српске напредне странке у Врању физички су у недељу, 4. новембра 2018. године, насрнули и претукли председника Градског одбора Народне странке Врање Ђорђа Ристића и потпредседника Драгана Павловића, који је и одборник у Скупштини града Врања. Инцидент је уследио након саопштења Народне странке у коме је Ристић указао да је скандалозно што је простор Дома културе Врање издат на коришћење Српској напредној странци и оценио да то представља „узурпацију градских просторија у страначке сврхе“. Одговор Српске напредне странке, у недостатку објашњења, био је физички насртај на чланове Народне странке.
Као по правилу, СНС тортуру наставља и после извршеног насиља, покушајима да лажираним вестима, са лажним лекарским извештајима, уценама и притисцима, подмићивањем, претњама, насилнике представи као жртве. И тај сценарио, наставка тортуре, можда и горе од оне физичке, примењује СНС режим и сада. Члан градског већа за здравство Врања покушао је да одвођењем једног од нападача у Дом здравља у Врању представи и овај напад као одбрану јадних и угрожених напредњака. Срећом, постоји видео надзор који је снимио цео инцидент, те је и овај покушај, као и онај са Александром из Владимираца која се, пошто је најпре дала изјаве за медије, превијала и плакала испред Шабачког позоришта, пропао. Али остаје стравичан утисак да постоје људи који су спремни да жртве претворе у џелате, да заштите насилнике и да, због политике и ситне користи, баце под ноге и свој образ, углед, професију. И да је то пожељан образац понашања у Србији Александра Вучића.
Морамо да се сетимо да ни наш град, нажалост, није остао поштеђен у налету таквог понашања које шири председник Републике и његова странка.
Народна странка позива надлежне органе да у најкраћем могућем року процесуирају насилнике из Српске напредне странке и позива Вучићев режим да се одрекне насиља у политичком деловању, а све грађане Мачве, Поцерине, Посавине и Шапца да заједно градимо наш град, да бранимо своју изборну вољу, своје наслеђе, традицију, право да бирамо и будемо бирани, да сами одлучујемо о свом новцу и судбини свог града.

ГрО Народне странке Шабац

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa