Инфо

8. новембар 2018.8. нов 2018.
ПОДСТРЕК ЗА НАЈБОЉЕ
ЗАВРШЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ

ПОДСТРЕК ЗА НАЈБОЉЕ

Дуго очекивана реконструкција Музичке школе “Михаило Вукдраговић”, завршена је протеклих дана. Наиме, 2011. године покренута је иницијатива за решавање проблема у циљу безбедности ученика и наставног особља. Доведени су грађевински инспектори који су констатовали да је неопходна хитна реконструкција комплетне школске зграде. Ових дана, реконструкција je, коначно завршена.
Иницијативу реконструкције школе са локалном самоуправом, покренуо је директор МШ “Михаило Вукдраговић” Драгана Карић. Добијен је пројекат генералне реконструкције целе школске зграде.
У прву фазу реконструкције односила се на западно крило школе где је свечана сала која је била приоритет, као и први спрат. Око тринаест милиона динара, дато је на радове које је финансирала Локална самоуправа.

Нови простор
са 16 учионица
Почетком реконструкције школске зграде директор школе, узео је у разматрање некоришђен таван, по водећи се примерима других школам које су то радиле, у пројекат је убачено и претварање таванског простора у учионички простор. При завршетку прве фазе дошао је ред за реконструкцију друге.
За реконструкцију друге, школа је конкурисала при Министарству просвете, а с обзиром да је прошла прву фазу, имали су сву потребну документацију и планове, те је пројекат одобрен. Реконструисана је комплетна школа укључујући и поткровље.
- На огромној згради осим зидова, све остало је обновљено. С обзорим на то да је постојао каро таван и да је међуспратна конструкција била дрвена, она је уклоњена и изливене су бетонске плоче. Постављена је водоводна и електро инсталација - истакао је Драган Карић и додао да су у поткровљу добили 650 квадрата корисног простора, у оквиру којих је 16 оптималних учионица за индивидуалну наставу што је у складу са нормативом које је Министарство прописало.
-Учионице у просеку имају 22 квадрата. Такође постоји постоји мокри чвор и просторија за архиву, што је 18 нових просторија.Тренутно у школи постоји око 34 учионице које су комплетно опремљене. Износ радова друге фазе је око 320 хиљада евра, што је за нас огромна цифра. У току радова, морали смо да се иселимо па смо изнајмили простор Народног Универзитета шабачког и користили просторије Економске школе. Иако је пројекат требало да траје до девет месеци, трајао је 21 месец.

Неопходан клавир
Почетком септембра реконструкција школе је коначно приведена крају, те су наставно особље као и ђаци наставили рад у згради школе. Према речима директора Драгана Карића, осим поменутих донатора, и запослени су новчано учествовали у реконструкцији, а сада је покренута иницијатива набавке пре свега намештаја, осталих наставних средстава и нових инструмената.
-Једна од основни ствари која нам у овом тренутку недостаје је квалитетан клавир који би задовољио потребе пре свега, највећег одеска у школи, а то је клавирски одсек који има око 175 ученика у основној и средњој школи - истакао је Карић.
Чувено, традиционално Међународно такмичење пијаниста, ће се ове године одржати 23 пут. Кроз такмичење прошло је више од 2.200 пијаниста. С обзиром на чињеницу да је Шабац град клавира, а Музичка школа негује ту традицију, неопходно је и приоритетно обезбедити пристојан инструмент за те намене.
Све просторије имају инструменте, али више од 60 одсто њих су толико стари да је време да се замене новим. Немогуће их је поправити и одржавати, тако да је наставак унапређење квалитета рада фокусиран на набавку неопходних средстава, чиме ће школски одбор ући у разне активности и пројекте.
Школа позната
по успесима
Подсећења ради, ништа од активности док су наставно особље, као и ученици били измештени из зграде није прескочено. Музича школа важи за најактивнију у нашем граду, а у региону позната је по најквалитетнијим и најталентованијим уеницима.
Од петог децембра нов директор МШ “Михаило Вукдраговић”

Трећег новембра било је 18 година од како је директор МШ “Михаило Вукдраговић”Драган Карић, одабран за првог човека ове установе. За то време школа је доста напредовала, а како и сам каже те године, биле су врло успешне. Након 18 година закључује са радом функције директора, а од петог децембра наследиће га професор Ђорђе Андријанић, који је добио решење од Министра, а Драган Карић није конкурисао за нов мандат.
К.Јекић Ђонлић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa