Инфо

8. новембар 2018.8. нов 2018.
БЕЗБЕДНОСТ У ФОКУСУ НОВОГ FOCUSA
ПРЕТПРЕМИЈЕРА НОВОГ ФОРДОВОГ FOCUS-а

БЕЗБЕДНОСТ У ФОКУСУ НОВОГ FOCUSA

Спортска силуета, пространији и удобнији ентеријер. Комбинација квалитетних материјала и савремене технологије ангажована у служби безбедности путника
Нови Фордов Focus имао је своју претпремијеру протекле седмице на стази Националне возачке академије. Творци aута нове генерације су поред унапређеног дизајна, захваљујући модерним технологијама подигли степен сигурности путника на виши ниво, док дистрибутери Фордових возила тврде да је управо безбедност у вожњи фокус новог Focusa.

Пространији ентеријер и квалитетни
материјали
Focus четврте генерације је дизајниран по “мери човека”. Веће међуосовинско растојање за 53 мм у односу на стари модел, поред повећања стабилности возила, учинило је и ентеријер знатно комфорнијим и пријатнијим. Са друге стране смањени су препусти каросерије преко предње и задње осовине, док је торзиона крутост новог Focusa унапређена 20 одсто у поређењу са претходним моделом.
Савремени материјали и технологије производње, условили су уштеду у маси возила, у неким варијантама и за 88 килограма, што је уз побољшање аеродинамике допринело смањењу потрошње горива за десет одсто. Аероднамичност је уједно и доминанта спољашњег обликовања, те новог Focusa у екстеријеру одликује изразита спортска силуета.

Фордов понос:
EcoBoost мотор
У бензинској понуди, купцима је на располагању Фордов понос EcoBoost, бензински турбо мотор чија је производња почела пре шест година и од тада до данас је број један у свету у класи мотора до 1.000 кубика. Но, без обзира да ли се одлучите за “бензинца” или “дизелаша”, они могу бити упарени са шестобрзинским мануелним или новим осмостепеним аутоматским мењачем.

Tехнологија у служби безбедности
По речима директора продаје овлашћеног дистрибутера и сервисера Фордових возила у Шапцу Auto Market Group-a Будимира Косовца, највећа новина новог модела Focusa је софистицирана технологија употребљена у служби сигурности путника. Focus четврте генерације са собом, као главни адут носи пропратну опрему осмишљену зарад унапређења безбедности у вожњи.
-Нови Focus одликује Фордова CCD технологија која скенира рељеф преко сензора који се налазе у ветробранском стаклу и прилагођавају вожњу рељефу терена односно спречава могућност оштећења возила на ударним рупама, потом ту је “stop and go” функција, односно систем за препознавање знакова ограничења брзине и технологија која помаже возачу да одржи ауто у оквирима иделане путање. Сваки нови Focus у стандардној опреми има Post impact breaking, систем који зауставља ауто после јаких удара, не би ли спречио већу несрећу. Потом, ту су Фордови адаптивни фарови који су у стању да подесе и прилагоде светлосни сноп пре наиласка аутомобила на кривину, раскрсницу или кружни ток, hed up дисплеј, бежични пуњач за мобилни телефон.
Када је реч о мењачу, за разлику од модела раније генерације где смо имали мењач са дуплим квачилом, сада је у питању једно квачило, али приликом већих убрзања постоји могућност прескакања брзине. Посебно атрактиван је систем аутоматског паркирања. За разлику од претходних модела где је паркирање било полуаутоматизовано, сада у случају аутоматских мењача, све што треба да радите је да држите прст на једном тастеру, а аутомобил ће се сам упаркирати на површину која за само 20 центиметара премашује његову укупну дужину. Брзина паркирања у односу на раније генерације повећана је за 50 одсто -издваја најатрактивније техничке иновације Косовац.
НА ЛАГЕРУ 1.000 ВОЗИЛА
Важна информација за будуће купце је да Форд на лагеру тренутно има око 1.000 возила, односно, нема чекања на испоруку вашег новог четвороточкаша. Са друге стране, упућени кажу, да у овом тренутку Форд у понуди има најширу гаму возила: од најмањег путничког аутомобила, преко лаког комерцијалног програма, спортских аутомобила до pickupova.

FORD AUTO MARKET GROUP
У ОКВИРУ АУТО КУЋЕ
HOLLIDAY
Свог новог или половног Форда можете наћи на Обилазном путу у Шапцу. Наиме, већ три године, под окриљем Ауто куће Holliday послује Auto Market Group, овлашћени продавац и сервисер Фордових возила .
-Више од две деценије Ауто кућа Holliday се бави продајом половних возила. Поред салона за продају, овде се налази ауто сервис, лимарско фарбарска радионица, технички преглед. Све запослене одликује висока професионалност и константно стручно усавршавање. Сваког месеца по неколико радника одлази у различите тренинг центре где унапређују своје пословне вештине, или се овде организују тренинзи у сарадњи са експертима из области продаје и комуникације- објашњава Будимир Косовац и додаје:
На ову локациј Auto Market Group, огранак Grand Motorsa, генералног дистрибутера Фордових возила за Србију, је дошао пре три године. Продајни салон је урађен прошле године по Фордовим стандардима, а Фордов тим чини 15 особа. Поред продаје нових и половних фордових возила, радимо сервис и имамо потписане уговоре са свим осигуравајућим кућама, односно, имамо затворен круг услуга, тако да фирма или физичко лице које одлучи да купи ауто код нас у сваком тренутку има подршку било да се ради о одржавању, поправци или регистрацији возила.
О квалитету услуге у шабачком представништву Форда најбоље сведочи податак да Auto Market Group у Holliday сваке године бележи раст продаје и то преко 100 одсто.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa