Инфо

15. новембар 2018.15. нов 2018.
Задовољни са шест мандата
КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ШТАМПУ РУСКЕ СТРАНКЕ

Задовољни са шест мандата

На конференцији за штампу Руске странке, одржаној прошле недеље у Шапцу, Слободан Николић, први човек ове политичке организације, изјавио је између осталог, да је Руска странка задовољна оствареним резултатом на недавно одржаним изборима за Савете националних мањина. Наиме, странка је имала своју изборну листу на раније одржаној Електорској скупштини у Београду. За Савет Руске националне мањине у Србији, кандидовали су укупно 15 чланова, а освојили шест мандата.
- То је по нашем уверењу добар резултат, без обзира на недозвољено мешање владајуће странке у изборни процес, рекао је Николић и навео низ примера за то. Први се односио на листу кандидата коју је заступао председник општине Сечањ. Потом неке нерегуларности у Овчи и Борчи.
- Поуздано знам да су се неки активисти СНС у Владимирцима и Љубовији изјашњавали као припадници црногорске националне мањине, која је такође имала своју Електорску скупштину. Водећа странка имала је свог фаворита чак и међу бугарском националном мањином, рекао је Николић на поменутој конференцији за штампу.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa