Инфо

15. новембар 2018.15. нов 2018.
Поново о кривичним пријавама
КОНФЕРЕНЦИЈА ПОВЕРЕНИШТВА СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ

Поново о кривичним пријавама

Повереништво Српске напредне странке прошлог четвртка је одржало конференцију за медије на којој су имали две теме. Прва се тицала обраћања градоначелника Небојше Зеленовића у Савету Европе у Стразбуру, а друга кривичне пријаве против градоначелника.
Повереник СНС Александар Пајић сматра да је градоначелник у Стразбуру изнео низ неистина, а заборавио да каже битне ствари.
-Заборавио је да каже шта је са 72 стана који по налазу Државне ревизорске институције из 2015. године нису нигде у евиденцији. Такође је заборавио и да каже да је члан његове странке опортунитетом осуђен за куповину гласова пред претходне изборе. Пре одласка тамо “махао” је изјавама одборника који су се под кривичном и материјалном одговорношћу накнадно сетили да им је нуђен мито. По Кривичном закону службено или одговорно лице, које свесно пропусти да пријави кривично дело за које је сазнало у вршењу своје дужности, ако се за то дело може изрећи казна затвора од пет година или тежа, казниће се затвором од шест месеци до пет година, рекао је Пајић и додао да су на овај начин одборници потписали изјаве на основу којих треба да се води кривични поступак против њих јер су скривали кривично дело давање мита.
Пајић је захтевао да надлежни органи по хитном поступку процесуирају све који су потписали изјаве које су служиле да Небојша Зеленовић “маше њима у Стразбуру”.
Осврнуо се и на изјаву одборнице Марије Лазић и навео да је она погрешно протумачила речи одборника СНС Владана Красавца са Скупштинске говорнице “Ви сте госпођице, цепали карте на базену када сам ја водио своје дете на терапију”.
-Она у својој изјави каже да јој је неко нудио да бира који ће директор у ком јавном предузећу да буде само да пређе на страну СНС. Али она не каже ко је функционер који јој је то нудио, рекао је Пајић.
Међутим, повереник СНС очигледно је “полупао лончиће” јер је одборница која ради на базену Јелена Лазић, а не Марија.
Повереник и народни посланик Бобан Бирманчевић позвао је одборнике којима је нуђен мито да оде са њима и пријави то кривично дело надлежним органима.
-У овим изјавама нема ниједан доказ који би потврдио наведено. Ако немају доказе поднећемо ми против њих кривичне пријаве за лажно оптуживање, рекао је Бирманчевић.
Поново је говорио о кривичним пријавама против градоначелника. Како је изнео, градоначелнику ће се поново судити по пријави ДРИ, јер је Виши суд прихватио жалбу Основног тужилаштва на пресуду којој је Зеленовић ослобођен оптужби.
Такође је изјавио и да са конференције одлази да поднесе иницијативу Уставном суду да се покрене поступак оцене уставности и законитости одлука које се тичу непосредног изјашњавања у месним заједницама о повраћају пореза од имовине.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa