Инфо

21. април 2011.21. апр 2011.
У ШАПЦУ ОДРЖАН МИТИНГ СРПСКЕ РАДИКАЛНЕ СТРАНКЕ

РАДИКАЛИ БРАНЕ ВУЧУРЕВИЋА

Митинг подршке Божидару Вучуревићу, чије изручење тражи Хрватска због сумње да је одговоран за гранатирање Дубровника 1991. године, одржан у Шапцу, у четвртак 14. априла, у организацији Српске радикалне странке. Радикали са митинга упутили оштре поруке српској власти на челу са председником Републике Борисом Тадићем. Око хиљаду окупљених грађана овацијама поздравило поруку Војислава Шешеља
Ако постоји нешто што се у Србији не мења и што у протеклих двадесет година српског парламентаризма остаје потпуно исто, онда је то политика Српске радикалне странке. Овакав утисак потврђује се готово свакодневно на основу изјава не само лидера ове партије, др Војислава Шешеља, већ и на основу безмало свих јавних наступа припадника ове странке. Верна слика радикалске доследности циљевима утврђеним давних деведесетих година прошлог века, потврдила се и на митингу ове странке који је одржан у четвртак, 14. априла на централном шабачком тргу.
Непосредни повод за окупљање била је подршка Божидару Вучуревићу, председнику општине Требиње из времена рата у Босни. Вучуревића је ухапсила српска гранична полиција на основу потернице коју је за њим расписала Република Хрватска због сумње да је одговоран за разарање Дубровника 1991. године. Вучуревић се налази у притвору у Шапцу и чека одлуку суда.
Овај догађај, као и образложење представника српских власти да Вучуревић нема српско држављанство, те да може бити изручен другој држави, „долили су уље на ватру“ незадовољних Радикала који су искористили прилику да окупе своје присталице и да дигну свој глас не само против изручења Вучуревића Хрватској, већ и против актуелне власти у Србији у целини, а посебно против политике председника Србије Бориса Тадића.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa