Инфо

22. новембар 2018.22. нов 2018.
Нада у хуманости
Донација Ротари клуба Шабац фонду Хумано Срце

Нада у хуманости

Ротари клуб Шабац прикључио се једној од највећих хумантитарних акција на нашим просторима фонда „Хумано срце“, изградњи куће за децу са аутизмом, те је у протеклу среду донирао керамичкe плочицe. Акција коју спроводи Хумано срце одвија се у сарадњи са Српском православном црквом и локалном самоуправом.
Симболичном предајом букета цвећа председници Фонда Хумано срце, Ружи Поповић, Зоран Живковић, председник Ротари клуба Шабац, најавио је почетак сарадње и истакао значај исте.
- Ова акција представља уједно и почетак сарадње између Ротари клуба Шабац и фонда Хумано срце. Аутизам је прилично распрострањен у 21.веку. Свесни смо да аутизам није болест него стање. С обзиром на то да за аутизам до данашњег тренутка нема лека, породицама са утистичном децом преко је потребна љубав и помоћ. Обезбеђивање керамичких плочица за потребе куће, означавамо почетак сарадње, а у будућности ћемо се трудити да хуманитарним акцијама помогнемо да се завршетак изградње куће приведе крају – истакао је Зоран Живковић и позвао грађане града Шапца, као и привреднике да се придруже и Ротари клубу Шабац и фонду Хумано срце како би се се један од највећих хуманитарних пројеката на нашим подручјима привео крају.
Ружа Поповић је овом приликом истакла захвалност Ротари клубу и керамици Јовановић који су препознали добре намере Хуманог срца.
-Ово је један вид хуманитарног удруживања где је Ротари клуб препознао значај изградње овог објекта. Одлучили су да се укључе у изградњу у виду донације керамиких плочица које нама много значе. Надам се да ћемо и у будућности сарађивати. Ови људи су показали да поседују у себи нешто најдрагоценије, а то је хуманост. Док има хуманости има наде за човечанство – изјавила је Ружа Поповић и додала да се нада да ће кућа за децу са аутизмом бити завршена до нове године.
Зоран Живковић исказао је захвалност компанији „Керамика Јовановић“ која је доказала да је друштвено одговорна фирма и има слуха за оне којима су помоћ и разумевање неопходни.
- Керамика Јовановић, која је лидер у продаји керамичких плочица и санитарне опреме, компанија чије је седиште у Зрењанину имала је довољно слуха и разумевања да донира Ротари клубу Шабац материјал за поменуте потребе. Без обзира што су у Зрењанину, као друштвено одговорна компанија, осетили су потребу да помогну, с тога треба да буду пример и осталим компанијама - закључује Живковић.
К.Ј.Ђ

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa