Инфо

22. новембар 2018.22. нов 2018.
ЈОШ ЈЕДАН ТЕЖАК ИЗБОР
61. ИЗБОР НАЈБОЉИХ У СПОРТУ ПОДРИЊА

ЈОШ ЈЕДАН ТЕЖАК ИЗБОР

Поново јака конкуренција намеће избор најбољих међу одличнима. Четворочлани жири одлучује о лауреатима. Избор читалаца кроз купоне и ове године. Додела средином децембра
Када се приближи децембар не може се много тога променити у текућој години, али је последњи месец у календару прилика да се сумира година, утврде добре и лоше ствари, можда формира бар оквирни план за изазове наредне. У вашем и нашем листу негујемо, ево већ 61 годину, традицију да на крају године бирамо најуспешније спортске представника овог подручја у години на измаку. Још нисмо одредили тачан датум, али свакако средином децембра, као и увек до сада, изабраћемо и наградити оне који су се својим постигнућима издвојили. Ипак, додела је свечаност, а избор је тежи део посла. Наравно, срећни смо због тога јер успеси спортиста не изостају, те је увек избор бољи међу сјајнима.
Још једна година измиче, а носила је светске, европске титуле, медаље, светске рекорде, државне трофеје, велика историјска достигнућа, превазилажења личних очекивања, предвиђања јавности. Наступима су Мачвани, Подринци, Посавотамнавци, Поцерци и сви други проносили славу свог града или клуба који представља овдашње подручје. Превазишли су себе и доказали да нигде као у спорту, чуда нису могућа и достижна. Тежак избор најбољих од најбољих очекује четворочлани жири који чине: ИВАН МИТРОВИЋ, данас судија суда у Шапцу, редовни посетилац свих спортских манифестација у граду, некадашњи кошаркаш Омладинског кошаркашког клуба ШАБАЦ и један од најбољих баскеташа бивше Југославије; МАРИЈА ПОПОВИЋ, новинар ТВ Коперникус запад, пре тренутног посла била је новинар и водитељ на ТВ Шабац и новинар Гласа Подриња, а почетком претходне деценија наступала за ЖРК МЕДИЦИНАР; ЗОРАН ЖИВКОВИЋ, актуелни директор Гласа Подриња и ДУШАН БЛАГОЈЕВИЋ, новинар и уредник спортске рубрике у Гласу Подриња. Поменути квартет био је претходне године део петочланог жирија. Нажалост, у међувремену је преминуо наш колега новинар и члан жирија претходне две године СРЕТЕН ПАЈИЋ, те смо се из пијетета према њему одлучили да ове године не мењамо састав и да после много година у жирију буде паран број људи.
У избору доделићемо признања најуспешнијем спортисти, спортисткињи, спортском колективу, тренеру-педагогу, најуспешнијим младим спортистима, а настављамо и традицију започету претходне године у којој бирамо најбољег спортисту и тренера са овог подручја који каријеру гради у дијаспори, односно доделићемо и плакету за животно дело и допринос спорту у Подрињу.
Драги читаоци, већ вам је познато да и ви имате прилику да бирате. Од наредног броја, у вашем и нашем листу, на спортским странама биће купон на коме ћете бити у прилици да бирате једну од понуђених опција у категоријама: спортисткиња, спортиста и спортски колектив, а победници ће понети заслужене трофеје као најуспешнији у избору читалаца. Ова признања су посебна јер их додељују они због којих би спорт требало да постоји.
ЕГП

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa