Инфо

22. новембар 2018.22. нов 2018.
ОБЕЛЕЖЕНО

Сећањем до знања

Светски дан сећања на жртве саобраћајних несрећа обележен је у понедељак радионицом за ученике шабачке Економско - трговинске школе. Организатор је Урдужење параплегичара мачванског округа, које је носилац пројекта „Још увек возим“. Предавач на радионици био је Милан Срдић, који је уједно и жртва саобраћајне незгоде, од када за кретање користи инвалидска колица.
Диломирани инжењер саобраћаја Милан Срдић поделио је своја искуства са средњошколцима, ученицима трећег разреда економско трговинске шклоле.
-Страдао сам са осамнаест година возећи се мотором. Непажњом и непоштовањем саобраћајних прописа дошао сам у ову ситуацију. Нисам носио кацигу, што је за последиоце имало две фрактуре лобање, а задобио сам и тешку повреду кичме, након чега сам остао непокретан. Искуства која делимо са младима су значајна јер им причамо како смо живели пре несреће и чега смо све морали да се одрекнемо након исте – истиче Срдић.
Пројекат још „Још увек возим“ реализује се у сарадњи са Саветом за координацију послова безбедности у саобраћају града Шапца и посвећен је безбедности у саобраћају.
-Тело за безбедност у саобраћају града Шапца, сваке године од самог почетка акције „Још увек возим“ пружа подршку. Сматрамо да је ово један од најбољих начина да обележимо Светски дан жртава настрадалих у саобраћајним незгодама. Овим видом едукације већа је вероватноћа да се код ученика пробуди свест о евентуалним ризицима током непажње у саобраћају. Колико је битно да воде рачуна о себи, толико је битно да брину и о другим учесницима у саобраћају. Када неко своје лично искуство подели са младима је уједно и бенефит. Прича жртава оставља доста већи утисак, него кад се о томе учи из књига – истакла је Сандра Мићић,члан Савета за координацију послова безбедности у саобраћају.
Пројекат „Још увек возим“ чији је секретар Удружења параплегичара мачванског округа Славиша Савић проширио се на читаву Србију, а подршку је пружила Агенција за безбедност саобраћаја, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.
К.Ј.Ђ

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa