Инфо

22. новембар 2018.22. нов 2018.
ДИВЉИ ВЕПАР У ШАПЦУ

“Протутњао” као фурија

Протекле недеље Шапчане је највише узбунио дивљи вепар, који је кажу имао око 300 килограма и “протутњао” између осталих Поплукином улицом као фурија. Ретки су имали прилике да га виде, а неки и сниме. У сваком случају изазвао је доста узбуђења код грађана, а томе су додатно допринели и поједини медији сензационалним приступом извештавању о овом несвакидашњем догађају у граду на Сви.
Свеједно било је доста пријава грађана локалној полицији, која је могла само да евидентира случај и саопшти да грађани не паниче, јер су предузели одговарајуће мере из њихове надлежности.
Предпоставља се да је “грдосија” од свиње, препливала Саву у близини Кленка. Предходно се кретала уз обалу. У страху од ловаца из суседног Срема, доспела је у Шабац. Званичници сведоче да је водостај Саве изузетно низак, те се на неким местима може и прегазити.
У неким пределима и раније је било случајева да дивљач поплашена ловом преплива реку, тражећи склониште. Слично се по свему судећи догодило и овога пута. На срећу нико није повређен, а због недостатка званичних информација по јавним местима се “испредају” свакојаке бајковите приче.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa