Инфо

22. новембар 2018.22. нов 2018.
Продужен рок за подношење захтева за кредит

До 1. децембра

Рок отплате кредита је од 1 до 3 године са грејс периодом до годину дана, или од
3 до 5 година
Правилником о измени Правилника о условима и начину остваривања права на кредитну подршку, продужен је рок за предају захтева за одобрење кредитне подршке.
Захтев се подноси банци која је са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде закључила уговор о субвенционисању дела камате, до 1. децембра текуће године.
Представља један од најповољнијих кредита на нашем тржишту, одобрава се и исплаћује у динарима – без валутне клаузуле. Фиксна каматна стопа на неотплаћени део кредита износи:
3% на годишњем нивоу, односно 1% за физичко лице са пребивалиштем које је на подручју са отежаним условима рада у пољопривреди, односно које је навршило највише 40 година живота у текућој години, односно које је женског пола.
Рок отплате кредита је од 1 до 3 године са грејс периодом до годину дана, или од 3 до 5 година.
Право на подношење захтева има физичко лице – носилац комерцијалног породичног пољопривредног газдинства и предузетник за укупан износ кредита до 6.000.000 динара и правно лице за укупан износ кредита до 18.000.000 динара.
Кредитна подршка је врста подстицаја којом се пољопривредницима омогућава олакшани приступ коришћењу кредита, и то за: развој сточарства, ратарства, воћарства, повртарства, цвећарства, инвестициона улагања у пољопривредну механизацију и опрему, набавку хране за животиње и у одређену врсту механизације и опреме која се користи у биљној пољопривредној производњи.
Саветодавац
Мирјана Милошевић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa