Инфо

29. новембар 2018.29. нов 2018.
НЕПОСРЕДНО ИЗЈАШЊАВАЊЕ У 23 МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

Грађани одлучују о приоритетима

Поступак непосредног изјашњавања данас организован је у недељу у 23 сеоске месне заједнице са територије града Шапца. Гласање о пројектима који ће бити финансирани средствима од повраћаја пореза на имовину у тим месним заједницма реализованo је у: Букору, Богосавцу, Бојићу, Варни, Волујцу, Горњој Румској, Грушићу, Дворишту, Доњој Румској, Змињаку-Скрађанијма, Криваји, Маовима, Метлићу, Милошевцу, Накучанима, Петловачи, Поцерском Метковићу, Поцерском Причиновићу, Рибарима, Слепчевићу, Церовцу, Шеварицама и поново ће бити организовано изјашњавање у Дреновцу.
Како је истакао градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, приликом посете Поцерском Причиновићу у којем је организовано гласање, непосредно изјашњавање са собом доноси доста добрих и конструктивних идеја о којима мештани месних заједница гласају.
-Када људи слободно одлучују о свом новцу, никада не могу да погреше или да донесу лошу одлуку. Референдуми су постали стварност у шабачком крају. Праву енергију људи видимо када они изађу и предлажу како да се потроши новац од пореза уплаћеног у месту у ком живе. Ове године, право да одлучују имају сви Шапчани, њих 100 хиљада у 60 месних заједница, има могућност да одлучи како да се потроше два милиона евра, рекао је Зеленовић.
Напоменуо је да док је он градоначелник и док је оваква градска власт, ту могућност, да грађани одлучују, Шапчанима нико неће моћи да одузме. Он је најавио да ће непосредно изјашњавање у градским месним заједницма бити организовано крајем ове или почетком следеће године, а свакако пре почетка грађевинске сезоне.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa