Инфо

29. новембар 2018.29. нов 2018.
СЛУЧАЈ БЕЛОГ КОМБИЈА

Опрез или позив на линч

Током викенда грађане Шапца је узнемирила вест на друштвеним мрежама о белом комбију који је поред Основне школе “Стојан Новаковић” деци нудио слаткише и превоз. Објављен је регистарски број возила, а возач је чак оптужен и за силовање и трговину људима.
Незванично сазнајемо да је полиција испитала случај и да је утврђено да се ради о лажном пријављивању, односно да не постоји никакво кривично дело.
Школа је реаговала на пријаву. Дирекотрка школе Милена Вучићевић каже да су позвали полицију због пријаве деце и истиче да се у школи ништа није десило и да су деца безбедна.
На фејсбуку се створила полемика између оних који сматрају да родитељи треба кривично да одговарају и родитеља који “знају шта су видели” или нису видели ништа, али су чули и знају да се сличне ствари дешавају па се плаше за децу.
Ипак, незванично сазнајемо да је човек чије су таблице објављене угледан и поштен грађанин те да је овим нанета несагледива штета њему и његовој породици.
Родитељи треба да буду на опрезу, али своју децу неће заштити тако што ће објављивати податке и лажно оптуживати људе за монструозна кривична дела. Ако имају неке сумње треба да обавесте полицију.
Последњих месеци честа су пријављивања покушаја отмице деце по Србији и сва су готово идентична. Ипак, мало је вероватнно да ће неко ко жели да киднапује дете сести у бели комби, кружити око школе и нудити деци слаткише. Сувише личи на клише из филмова.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa