Инфо

29. новембар 2018.29. нов 2018.
Идемо на титулу
ДАРКО БАЉАК ЗА ГЛАС ПОДРИЊА

Идемо на титулу

Мачва може до Српске лиге. Лајковац највећи ривал. Јачање конкуренције на неким позицијама. Све заслуге за успех фудбалерима
МАЧВА Богатић је као новајлија заслужила незванично звање јесењег првака Колубарско – мачванске зоне. Година на измаку је једна од најупесшнијих у клупској историји, а тренер Дарко Баљак, именован за шефа овог лета, жели да у ново лето „црвено – црне“ уведе са епитетом новог српсколигаша.
-По доласку су ми предочене амбиције опстанка, средине табеле, али после десетак дана сам, видевши тим са којим располажем, организацију и људске квалитете фудбалера, рекао да могу гарантовати место у првих пет, а да је и прво место могуће уз мало среће – истиче Баљак.
Шта је било пресудно да полусезона буде успешна?
-Посвећеност играча, пожртвованост и жеља. Желим да им се захвалим и да им честитам на свему што су постигли у полусезони. Није ово професионални ранг, многи од играча раде, нису у могућности да буду увек на тренингу, но сваки тренинг и утакмицу су одрадили срчано, посвећено и учинили да сви одемо презадовољни на паузу.
Утисак о лиги и конкуренцији, односно квалитету фудбала на овом подручју?
-Могу да упоредим са Војводином где сам до сада радио. Квалитет је сличан. Мислим да су у Војводини бољи услови, инфраструктурно. На теренима где смо били углавном је, уз неколико изузетака, скучен, мали простор, атмосфера тежа. Ипак, у односу на север овде се игра чвршћи фудбал, бескомпромиснији. Нема неке лепоте у игри, до бодова се долази теже на гостовањима. Ми смо утакмице које смо победили игром заслужили три бода, поражени смо где смо били слабији, једино мали жал остаје за ремијем у Лајковцу у другом колу где смо водили, били знатно бољи, мног прилика пропустили, но ни онда нисам био незадовљан јер сам видео да можемо много.
На врху су се издвојиле екипе које ће се борити за прво место. Ко је највећи ривал?
-Сви имају своје квалитете и ако недостатке исправе могу „искочити“ и Ваљево и Лешница, Лајковац, зависи и од прелазног рока. Тренутно ми ЖЕЛЕЗНИЧАР делује као клуб који организационо и квалитетом највише жели виши ранг од свих наших конкурената. Буде се и ДИВЦИ, могу да изненаде.
Која је предност МАЧВЕ у односу на ривале?
-Имамо најбољу стартну позицију, сви ривали нам долазе на наш стадион. Табела каже да ће нам најтеже гостовање бити у Дивцима, међутим, није то толика разлика у квалитету између горњег и доњег дела табеле, биће тешко освојити бодове у Клупцима, Врелу, Брезовици, Љигу, Шапцу.
Хоће ли бити промена у саставу Богатића?
-Циљ је да задржимо тим, али морамо и појачати конкуренцију. Биће тешка полусезона, још смо и у Купу и нећемо ни ту тек тако да се предамо, а за све то је неоходан велики избор играча. Наравно, повреде су саставни део и морамо рачунати и на то. Свакако припреме почињу средином јануара и имамо времена да све припремимо, те да амбиције које не скривамо и реализујемо.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa