Инфо

13. децембар 2018.13. дец 2018.
ФИРМА “FRUUTI” ЕКСКЛУЗИВНИ НОСИЛАЦ ЛИЦЕНЦЕ SINALCO ЗА СРБИЈУ

Немачки бренд под шабачким кровом

Шабачко предузеће са традицијом производње сокова дугом три деценије ексклузивни произвођач и дистрибутер немачког бренда старог преко једног века...Поред српског, шабачки Sinalco производи доступни и у Румунији, док је за следећу годину у плану освајање хрватског и бугарског тржишта. Визија за ближу будућност: Шабац Sinalco град... Начин за њено остваривање: анимирање локалне заједнице преко бројних друштвено одговорних акција
Још на самим почецима 1990. године шабачко привредно друштво “Fruuti” је као примарну делатност таргетирало производњу безакохолних пића. У скормним условима, на педесет квадрата и са три радника, тих дана нису ни помишљали да ће две деценије касније постати овлашћени произвођачи и дистрибутери за Србију светски познатог бренда “Sinalco”.
Данас када производе 10.000 литара пића на сат, у фабрици површине 2.700 квадратних метара развијајући стратегију ширења на нова тржишта, тврде да се добитном показала комбинација знања, способности, жеље и енергије за савлађивање изазова које су године доносиле, те да ће се ове формуле држати и у будућем пословању.
-Компанија је 2010. године почела са услужним пуњењем Sinalco бренда, док две године касније постајемо ексклузивни носиоци лиценце Sinalco за територију Републике Србије- сећа се почетака сарадње са немачком компанијом директор Fruuti-ја Владимир Петровић.
Фабрика у Шапцу за 110 рођендан
Sinalcа
Даљи развој пословања условио је да 2015, “пиће са црвеним кругом” у Шапцу добије своју званичну “кућу”. Наиме, за 110 рођендан првог интернационалног бренда безалкохолног пића европског порекла, данас у преко 60 земаља познатог под именом Sinalco, у шабачкој индустријској зони отворена је фабрика за производњу са пратећим објектима и инфраструктуром.
-Наши погони су опремљени по најсавременијим захтевима произвођачке праксе за производњу освежавајућих пића и напитака, што гарантује потпуну безбедност процеса и готових производа- истиче Петровић, и додаје да као потврду високих стандарда квалитета њихова фирма поседује и одговарајуће сертификате, али и сопствени бунар за воду дубине 70 метара.
-Квалитет воде, која представља најзначајнији сегмент у производњи освежавајућих пића и напитака, је на високом нивоу и под непрекидном контролом надлежних инстутуција. Вода се у посебним постројењима обрађује и пролази микробиолошки третман пре увођења у производни процес. Реверсна осмоза је завршне фаза третмана вода што нам пружа могућност одабира идеалне тврдоће за процес производње. Процесом прераде воде управља ПЛЦ најновије генерације немачког произвођача. То нам омогућује потпуно аутоматизован рад и константне контроле параметара- објашњава директор Fruuti-а процес производње.
У Fruuti-ју тврде да се у производном процесу користе сировине реномираних светских произвођача, од којих је већина увежена из Немачке, док је сам процес подржан надзором стручног особља подељену у три сегмента: улазна контрола квалитета репроматеријала, процесна контрола производње и завршна физичко хемијска и микробиолошка контрола готовог производа.
Са друге стране, за екстерни надзор квалитета задужене су акредитоване лабораторије попут Завода за јавно здравље “Шабац”, “Југоинспекта” из Београда “СП лаборатрије” из Бечеја и тд.
Ширење на
друга тржишта
Глобални дух Sinalcа се огледа у константном фокусу на нове партнере и тржишта, људе који могу имати користи од онога што им ова лиценца пружа. Имајући то у виду, али и речи директора управе Монгиа Гоундиа, који каже: “Ми желимо да освежимо свакога у свету јединственим Sinalco укусом”, у шабачкој “филијали су у овом периоду сконцентрисани на освајање нових тржишта.
Током ове године, шабачки производи немачког бренда нашли су се на рафовима широм Румуније, док је за следећу 2019, у плану освајање наклоности потрошача у Хрватској и Бугарској.
-За наредни период планирамо проширење по више основа: желимо да проширимо палету наших производа, али и учинимо продор на нова тржишта.Ове године смо кренули да извозимо у Румунију, док су нам за следећу у плану Хрватска и Бугарска,ове две земље су тзв “слободна тржишта”, односно у њима не постоји производња, те су нам наши немачки партнери оставили тај простор отвореним за пласман- каже Владимир Петровић.
Шабац - Sinalco град
Но, иако им је ширење на нове територије један од основних циљева, у шабачком Sinalc-у су свесни да интернационалног просперитета без јаких корена у локалној заједници нема . Друштвену одговорност су и раније испољавали, пре свега преко спонзорства спортских дешавања, али како наводе у Fruuti-ју предстојећи период ће бити обележен бројним акцијама усмереним ка анимирању заједнице, и формирањем колективног духа уједињеног крилатицом “Шабац- Sinalcо град”.
-Синалко је глобални бренд, а наша фабрика има јаке локалне корене. Желимо да те две ствари изједначимо. У интересу нам је да преко различитих дешавања који ће чвршће везивати овај бренд и наш град, анимирамо локлану заједницу, и учинимо да Шабац буде, између осталог препознатљив и по Sinalc-у. У току је избор и за ново заштитно лице овог бренда у Србији, односно све активности смо усмерили ка јасном циљу да Sinalco у породици безалкохолних пића вратимо на пиједестал, који му односнм цена-квалитет и припада- закључује Петровић.
СПОРЕДНЕ
ДЕЛАТНОСТИ
Поред основне делатности, споредна делатност фирме “ФРУТТИ” је и велепродаја пића са седиштем у Шапцу, улица Хајдук Станка 46. У предузећа послује и 15 малопродајних објеката лоцираних у Шапцу и околини.

Најстарије европско
газирано пиће
Sinalco је најстарије европско газирано пиће, настало на бази тропског и локалног воћа 1902. године, као бренд German Lemonade, да би 1905. godine, по латинској изреци "sine alcohole" (без алкохола), назив био промењен у Sinalco.

СЛАВИМО ОПЕТ ЗАЈЕДНО
Од Ђурђица до Никољдана, компанија Sinalco организовала је акцију на друштвеним мрежама, где су њихови пратиоци били позивани да шаљу анегдоте са својих слава. Најбоља анегдота носила је вредну награду: Sinalco је на себе преузимао целокупну припрему славске трпезе. Последњи добитник именован је јуче, док у Sinalc-у предлажу редовну посету њиховој фб страници, јер након ове, за своје кориснике спремају нова изненађења.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa