Инфо

20. децембар 2018.20. дец 2018.
Фрагменти стварности
Самостална изложба - Емилија Васић

Фрагменти стварности

Шабачка академска сликарка Емилија Васић представила је радове у Меморијалној галерији Душан Старчевић у Смедеревској Паланци. Ово је друго самостално појављивање уметнице у граду где је имала прву ауторску изложбу. Поставку под називом „Фрагменти“ чине експресивни цртежи малог формата као супротност досадашњим сликама којима доминирају апстрактни и колоритни мотиви са снажним социјалним порукама.
-Вештином и комбиновањем графичких елемената Емилија Васић спаја линије, цртице и њиховим међусобним контрастом добија чисту линеарност. Исхитреним додавањем сенке, наношењем шире црне површине на белом папиру постиже волумен и истицање предмета. Веома вредно, предано, истрајно, а пре свега успешно то постиже на малим форматима. Заправо се ради о мотивима виђених, доживљених у стварности од атељеа до дворишта, од реалности до апстракције веома пажљиво разрађеним. Када би се удубили у неку од њих изгубили би појам о мотиву или би га Емилија својим вештим цртачким способностима истицала експресивно – рекла је Милица Алимпић Илић, ликовни уметник, на отварању изложбе.
Емилија истиче да је младог ствараоца значајно да излаже у различитим просторима, јер на тај начин стиче препознатљивост и видљивост на уметничкој сцени.
- Почетком ове године добила сам награду галерије на Првом међународном тријеналу аутопортрета и портрета за радове мањег формата и због тога сам желела да се представим јавности на другачији начин. Сматрам да уметник треба да буде свестран и развија различите сликарске технике, јер се тако ствара добра комуникација са публиком која уједно може понекад бити добар критичар – навела је сликарка.

М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa