Инфо

5. мај 2011.5. мај 2011.
РЕАЛИЗАЦИЈА ЗАПОЧЕТИХ ПРОЈЕКАТА У ОПШТИНИ БОГАТИЋ

ПРИОРИТЕТИ СУ СПОРТСКА ХАЛА И КАНАЛИЗАЦИЈА

Велики пројекти који су започети, успорени због финансијске конструкције. Посебан проблем представља финансирање друге фазе Спортске хале и изградња црпно-потисне станице на примарној канализационој мрежи. У плану реконструкција зелене и сточне пијаце, изградња тротоара и уређење парковског простора у централној зони ове мачванске варошице
Слободан Савић, од августа прошле године председник је Општине Богатић. Како сам тврди, уз пројекте које је „наследио“ од претходне власти, затекао је и низ проблема, које локална самоуправа мора решавати у ходу. Започети пројекти морају се завршавати, јер су од насушног значаја за све грађане. Међутим, за њихов завршетак нису одобрена потребна буџетска средства и онда треба тражити друго решење.
- У овом тренутку у Богатићу су приоритети два капитална пројекта: изградња спортске хале и црпно-потисне станице на канализационој мрежи, како би се коначно примарна канализациона мрежа могла ставити у функцију и како би се могло почети са изградњом секундарне мреже - истиче Савић и додаје да су одобрена средства за изградњу прве фазе Спортске хале, у износу од 43 милиона динара. Овим средствима завршиће се тзв „груби радови“ и Хала ће бити стављена под кров. Међутим, за другу фазу која кошта 45 милиона динара, средства нису предвиђена у буџету. Ипак, захваљујући чињеници да су главни инвеститори овог пројекта Европска инвестициона банка и НИП, затвориће се финансијска конструкција и друге фазе и Хала ће, према Савићевим речима, бити стављена у функцију до краја ове године. Иначе, реч је о велелепном спортском објекту, са четиристо седишта и са теренима за све стандардне спортове на паркету. Хала ће бити место за афирмацију спорта не само ученика Средње школе, већ и спортских друштава и такмичара високог ранга.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa