Инфо

27. децембар 2018.27. дец 2018.
Како се у јеку борбе против лажних вести фабрикују управо – лажне вести

Истина о 72 стана у власништву Града

Простим математичким прорачуном долазимо до тога да су 72 стана уствари 10 станова (24 отписана, 10 у поступку отписа, 5 за кориснике социјалне помоћи и 23 са уговорима о закупу)
Лаж је у Србији постала главни инструмент вођења политике, а најефикасније оружје режима су таблоиди и фантомски портали који трују јавни живот. У низу лажи којима централна власт покушава да криминализује локалну власт у Шапцу је и прича о 72 стана у власништву града.
Аутори ове лажи су најпре обманули грађане информацијом о броју станова.
Како је начелник Градске управе Милан Васић раније навео, овај број проистекао је из интерне комуникације градске администрације са Државном ревизорском институцијом током контроле 2015. године.
Град је водио евиденцију о 72 некретнине од којих су неке пре неколико деценија срушене или продате али није постојала адекватна документација којом би се ови објекти исписали из књига. Након контроле ДРИ градске службе су извршиле темељну анализу и прибавиле документацију за утврђивање стварног стања и о томе обавестиле државног ревизора.
Тада је пронађена документација за отпис 24 стана, који су порушени или продати пре неколико деценија, и они су избрисани из власништва града. Дакле, ти станови нису нестали у протекле две године, како тврде шабачки напредњаци, већ је у том периоду пронађена документација за брисање ових станова из власништва града.
Од преосталих 48 станова који се воде у књигама, још 10 је у поступку отписа, односно прикупљају се докази да Град више није власник. Илустративан пример је стан од 14 квадрата који је још 1983. додељен Служби државне безбедности Ваљево.
Пет станова је додељено Центру за социјални рад и у њима живе корисници социјалне помоћи. То су мали станови површине до 35 квадрата.
Упркос наводима у таблоидима да се неко бахати у градским становима и не плаћа кирију, Град Шабац уз уредне уговоре о закупу издаје 23 стана. Од закупа је Град ове године зарадио више од 800.000 динара. Већина закупаца су носиоци станарског права које су стекли на основу старог закона и оно је на неодређено време.
Станови који се издају су површине од 15 до 55 квадрата, због тога ни износ који се прикупи од кирија није велики.
Простим математичким прорачуном долазимо до тога да су 72 стана уствари 10 станова (24 отписана, 10 у поступку отписа, 5 за кориснике социјалне помоћи и 23 са уговорима о закупу). Од тих 10 станова, за 7 није закључен уговор о закупу јер не постоје услови за то. Такав случај је стан, односно чардак од 12 квадрата у ком живе корисници социјалне помоћи, али и станови који су у поступку реституције.
Само 3 стана су празна: Стан (мансарда) од 14 квадрата у улици Кнез Иве од Семберије, стан од 36 квадрата у Анте Богићевића и стан у Волујцу од 46 квадрата.
Из свега овога је јасно да је једино бахаћење имовином, за које СНС у својим таблоидима оптужује Град Шабац, заправо бахаћење Српске напредне странке узурпираним медијским простором из ког упорно, без икакве одговорности и савести, испаљује опасне лажи.
СНС ПРОИЗВОДИ ЛАЖНЕ ВЕСТИ
Нездрава атмосфера у друштву последица је лажи и злонамерних навода које преко своје медијске машинерије пласира Српска напредна странка, а чије је једини циљ да обмане грађане. Главно оружје у том нечасном послу је производња лажних вести.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa