Инфо

12. мај 2011.12. мај 2011.
АНИ “ХАЈДУК СТАНКО“

СПЛЕТ МЛАДОСТИ, ТРАДИЦИЈЕ И РАДОСТИ

Први дечји ансамбл Народних игара „Хајдук Станко“ прошле недеље тачно у седам сати увече одржао је свој годишњи концерт на Великој сцени Шабачког позоришта. Као гости наступили су предшколски узраст „Школица“, Припремни дечји, Припремни омладински, Први ансамбл АНИ „Хајдук Станко“, КУД „Просвјета“ из Великог Зворника и Фолклорни ансамбл „Лада“ из Београда
Пред препуном салом Шабачког позоришта Први дечји Ансамбл народних игара „Хајдук Станко“ одржао је свој годишњи концерт показавши део свога репертоара и потврдивши да традиција и даље живи у младим нараштајима. Овај ансамбл недавно се вратио са једног великог фестивала у Турској где су оставили изузетан утисак.
Да не заостају талентом, ведрином и полетом за својим старијим другарима Први дечији ансамбл потврдио је већ играма из Шумадије отворивши тако концерт. После њих наступио је предшколски узраст, тзв. „Школица“ из Шапца одигравши игре из Србије и отпевавши песму „Кажи гаро, јагње мало“. Најмлађи, најсимпатичнији, побрали су највише симпатија публике која је сваки њихов корак испратила уз осмехе и аплауз. После њих наступила је Припремна дечја група која је извела игре из Србије, а затим је поново наступио Први дечји ансамбл.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa