Инфо

27. децембар 2018.27. дец 2018.
Ми стојимо постојано
Социјалистичке Партије Србије

Ми стојимо постојано

Нема те силе, која ће Србију натерати по цену губитка националих и државних интереса да уђе у ЕУ, а да губи Косово. Налазимо се у критичном тренутку, у којем је на нашој генерацији да реши ово вековно питање, солуцијом која ће донети дуготрајни мир и стабилност будућим покољењима
22. децембра одрзан је X Конгрес Социјалистичке Партије Србије под називом “Ми стојимо постојано“ у београдском Сава Центру. За лидера Партије једногласно је изабран Ивица Дачић.
Присуствовало је 2. 700 делегата, међу којима је било 30 делагата из редова ГО СПС Шабац, као и велики број гостију. Делегати јубиларног X Конгреса су бирали и чланове Главног одбора као и чланове Надзорног одбора и Статутарне комисије. За чланове Главног Одбора из Шапца изабрани су Маја Милићевић, председник ГО СПС Шабац и Саша Филиповић потпредседник ГО СПС Шабац.
Поред Председника Србије Александра Вучића, говорили су премијер Грчке Алексис Ципрас и амбасадор НР Кине у Србији Ли Манчанг, Милорад Додик председавајући Председништва Босне и Херцеговине , председник Социјалистичке партије Републике Српске Петар Ђокић, лидери коалиционих партнера СПС-а Драган Марковић Палма председник Јединствене Србије и Иштван Пастор председник Савеза Војвођанских Мађара.
Председник СПС Ивица Даћић је у свом излагању истакао да је Косово и Метохија најтеже питање Србије, да су околности у којима се Србија бори такви да готово ништа није на нашој страни, али да је наша земља успела да преокрене ситуацију и да ни једно решење, па чак ни дискусија о решењу за Косово не може да се дешава без знања и учешћа Србије.
- Чврсто стојимо на томе да Србија не може бити понижена и може прихватити само праведни компромис - рекао је Дачић.
-Нема те силе, која ће Србију натерати по цену губитка националих и државних интереса да уђе у ЕУ, а да губи Косово.
То је неупоредиво. Некада се говорило о нечасним понудама, а сада би било логичније да понуде да не уђемо у ЕУ, а да изгубимо Косово, с обзиром на однос ЕУ према Србији. Међутим, ми смо за европски пут Србије - рекао је он.
Дачић је рекао да као председник партије може да каже да ниједан социјалиста никада није био издајник и да се тиме поносе.
- Налазимо се у критичном тренутку, у којем је на нашој генерацији да реши ово вековно питање, солуцијом која ће донети дуготрајни мир и стабилност будућим покољењима-
Истакао је да су околности у којима се Србија бори такви да готово ништа није на нашој страни.
- Власт у Приштини се понаша као размажено дериште, које ломи све по соби, ако не добије оно што жели, а њихови политички родитељи то допуштају, не помишљајући да им извуку “уши“, рекао је Дачић.
Такође, истакао је да су Социјалисти најстарији политички бренд, не постоји снага у народу са дубљим коренима - рекао је он и додао да СПС јесте настао 1990. године, али и напоменуо да имају корене у комунистичком покрету.
-Ми смо једна од ретких странака која има идеологију. Код нас је битно какав је начин расподеле друштвеног богатства, положај радника, социјална политика
Немојте да ме бирате због мојих амбиција, него ако сам користан партији! Али, ако ме бирате, онда морате и да ме слушате, рекао је Дачић

ЈЕДНОГЛАСНА ПОДРШКА
-Једногласна подршка нашем лидеру Ивици Дачићу, дошла је испред ГО СПС Шабац, на Конференцији одржаној у Шапцу, а такође и на Конгресу. Истичемо да смо поносни на борбу нашег председника Ивице Дачића да преокрене ситуацију и како он каже, уведе нов термин “одпризнања”. За сада је 12 држава повукло признање Косова као независне државе. Косово није примљено у УНЕСКО, није примљено у Интерпол - истакла је председник ГО СПС Шабац Маја Милићевић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa