Инфо

10. јануар 2019.10. јан 2019.
Сви заслужују осмех
ПАКЕТИЋИ ЗА ДЕЦУ ИЗ СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНИХ ПОРОДИЦА

Сви заслужују осмех

Центар за социјални рад Шабац и Град Шабац и ове године су поделили више од 500 пакетића деци из материјално угрожених породица и без родитељског старања. Акција се спроводи традиционално сваке године, а децу су представом обрадовали и глумци Омладинског позоришта “Вожд”.
-Пакетић сам добила и прошле године. Очекујем слаткише, а после Нове године желим да будем добар ђак, рекла је Вања Крстић.
Центар за социјални рад током целе године брине о својим корисницима. Подела пакетића је један он начина да се они ни током новогодишњих празника не осете запостављено.
-Свако дете има право на радост и на пакетић. Системска подршка наше установе социјално угроженим корисницима траје током целе године и трудимо се да увек детектујемо и решимо све проблеме са којима се они суочавају. Ова акција је само мали делић тога. Решили смо да најмлађе обрадујемо и представом, јер је непроцењиво измамити осмех нa њихово лице, а трудићемо се да у наредним годинама тих осмеха буде што више, истакла је Јелена Милошевић, директорка Центра за социјални рад Шабац.
Град Шабац за социјална давања издваја шест одсто из буџета. Једна од политика града је да нико не сме бити заборављен.
-Ово је традиционална акција када ми дарујемо пакетиће свој деци којој родитељи нису у прилици то да приуште. Порука је да сва деца треба и заслужују да имају осмех за Нову годину. Оно што је још важније је да она заслужују да се о њима води брига током целе године што наш ЦСР и ради. Одговорна политика ће се наставити и током 2019. године. Биће и даље новца за све програме који се континуирано реализују годинама и нико не треба да брине, поручио је председник Скупштине града Немања Пајић.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa