Инфо

10. јануар 2019.10. јан 2019.
Најбржи Круна и Коцкар
БОЖИЋ НА ХИПОДРОМУ У БОГАТИЋУ

Најбржи Круна и Коцкар

Круна из штале Дабић и Коцкар Ранка Угљешића из Глушаца, победници су овогодишњег традиционалног такмичења галопера на хиподрому у Богатићу, тачно на Божић. Тако је потврђена традиција дуга скоро четврт века, да се увек за овај весели хришћански празник у Богатићу на хиподрому, наговештава отварање коњичке сезоне на пролеће. Овог пута по готово залеђеној стази одржане су две трке.
У првој галопској трци, названој Божић, највише радости својим власницима донела је Круна из штале Дабић са Лазаревићем у седлу. Други је био Маракеш, Саше Костадиновића, трећи Орао Трлић, а четврта Сабрина Сарина.
Изузетно хладно време и залеђена стаза, нису спречили ни наступ галопера у сулкама у трци названој Свети Стефан. Овде је први кроз циљ прошао Коцкар, Ранка Угљешића, са Личанином у сулкама. Други је био Топаз, Бране Сарића, трећи Принц Кривајски, а четврти Френки.
Код ломљења велике чеснице, највише среће је имао Огњен Дејанић, који је пронашао сребрњак.
Награде су уручили Дарко Машић, директор Туристичке организације општине Богатић и Драган Ружић, испред Коњичког клуба Мачванин, који су и били успешни организатори овог традиционалног окупљања, више хиљада Мачвана и њихових гостију на хиподрому у Богатићу, увек на Божић.
Љ.Ђ.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa