Инфо

10. јануар 2019.10. јан 2019.
ОДРЖАНА 25. СЕДНИЦА
СКУШТИНЕ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

Изгласан буџет за наредну годину

Председник Општине Богатић Ненад Бесеровац приликом образлагања буџета истакао је да је најважнија одлука коју Скупштина доноси у току календарске године, одлука о буџету, а да је њен предлог донет у складу са упутством за израду буџета локалне власти од стране Министарства финансија
Крајем децембра одржана је 25. Седница Скупштине Оштине Богатић. Пред одборницима се нашло 12 тачака дневног реда, од којих је најважнија Одлука о буџету Општине Богатић за 2019. годину са пројекцијама за 2020. И 2021.годину.
Председник Општине Богатић Ненад Бесеровац приликом образлагања буџета истакао је да је најважнија одлука коју Скупштина доноси у току календарске године, одлука о буџету, а да је њен предлог донет у складу са упутством за израду буџета локалне власти од стране Министарства финансија.
-Репер нам је био ребаланс буџета, с тим што смо на седници Општинског већа донели одлуку да у буџет уврстимо и капиталне инвестиције, за које смо израдили пројекте у току ове године. То је пре свега, прва фаза секундарне мреже канализације, за коју је издата и грађевинска дозвола, затим путеви и тротоари у првој зони Богатића и у месним заједницама. Надам се да ћемо у сарадњи са Владом Републике Србије успети да реализујемо ове капиталне пројекте у следећој години – навео је Бесеровац и додао да је већ одржао састанак са заменицом директора Канцеларије за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије, Сандром Недељковић.
-Општина је још прошле године конкурисала на јавни позив за комуналну инфраструктуру. Они су нам упутили на који начин можемо доћи до тих средстава и већ се крећемо у том правцу – каже Бесеровац.
У складу са Законом о безбедности саобраћаја на путевима којим је прописана обавеза јединица локалних самоуправа да донесу Стратегију безбедности саобраћаја на путевима на свом подручју, донета је Одлука о усвајању Стратегије безбедности саобраћаја на путевима Општине Богатић за период од 2018. до 2022. године. Сврха доношења Стратегије јесте упознавање са стањем безбедности саобраћаја на територији општине Богатић, приказ стања безбедности саобраћаја којем се тежи и смернице којима ће се најбрже и најлакше доћи од постојећег до жељеног стања. Представник Ауто-мото савеза Србије Петар Тасић, представио је присутнима предности овог стратешког документа.
Такође, овом приликом донета је Одлука о усвајању Акционог плана за младе општине Богатић за период 2018.-2023. годинe. Ивана Ђукић, координатор Радне групе за израду ЛАП-а за младе казала је да је ово стратешки документ којим се дефинишу приоритетне области за младе и активности које одговарају на специфичне потребе младих на територији наше општине.
У наставку седнице усвојен је и посебан програм коришћења субвенција ЈКП „Богатић“ Богатић, као и дата сагласност на одлуку Надзорног одбора ЈКП „Богатић“ о кредитиним задужењима.
К.Ј.Ђ

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa