Инфо

10. јануар 2019.10. јан 2019.
ЕФИКАСНО И ОДГОВОРНО У 2018. ГОДИНИ
ГОДИШЊА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ШТАМПУ ПОСВЕЋЕНА РАДУ ГРАДСКЕ СКУПШТИНЕ

ЕФИКАСНО И ОДГОВОРНО У 2018. ГОДИНИ

Скупштина заседала укупно 51 сат у овој години и донела 182 одлуке. Усвајање буџета града за 2019. најважније. Током 2018. измењен састав парламента: одборничку групу СНС три одборника
Годишња конференција за новинаре посвећена раду градске Скупштине одржана је на самом измаку 2018. године. Том приликом представницима медија су се обратили председник Скупштине града Шапца, Немања Пајић, заменик председника Продан Панић и секретар Скупштине, Златко Ранковић.
-Усвајање буџета града је увек најважније, јер је од најваћег значаја за рад свих градских служби. Ми смо и ове године буџет за наредну усвојили у складу са законом, пре 20. децембра, што није случај у свим скупштинама у Србији. Важно је да истакнем да је буџет планиран реално и одговорно – око 30% буџета издвојиће се за капиталне пројекте, једна четвртина планирана је за образовање, а и даље ћемо спроводити одговорну здравствену и социјалну политику, па 6% укупног буџета представљају издвајања за социјалну заштиту. Осим одлуке о буџету, донели смо низ других изузетно важних одлука – од повраћаја пореза на имовину градским месним заједницама, чиме су становници града изједначени у правима са житељима шабачких села, преко проширења слободне зоне, која је једна од најбољих у региону, према оценама релевантних институција, до промена планских и урбанистичких докумената. Одборници су усвојили и ребаланс буџета – донели смо одлуке о куповини имовине “Зорка стандарда”, као и о учешћу у поступку продаје имовине “Зорка холдинга”. Мислим да и на тај начин град показује одговорност према имовини у жељи да сачува оно што је вредно и може бити корисно нашим суграђанима. Скупштинским одлукама омогућили смо несметан рад свих јавних предузећа, проширење Регионалне депоније “Срем – Мачва” за општине Шид и Богатић, а дали смо и могућност ЈКП “Топлана” да газдује вреловодном и топловодном мрежом у граду – истакао је између осталог председник Скупштине града Шапца Немања Пајић и нагласио да је Скупштина града Шапца у овом сазиву конституисана је 5. маја 2016. године, а за 31 месец рада одржала је 28 заседања, од којих девет у 2018. години, што је потврда ефикасног и одговорног рада.
Само током ове године одборници су се нашли девет пута у скупштинским клупама, изјавио је Секретар градске Скупштине Златко Ранковић и појаснио да се локални парламент састао шест пута током редовних заседања, два пута су организоване хитне седнице, док је у новембру организована свечана седница посвећена обележавању 100 година од завршетка Првог светског рата.
-Скупштина је заседала укупно 51 сат у овој години и донела 182 одлуке. Најдужа седница је била 27., одржана у децембру, а трајала је нешто више од 11 сати. И ове године учествовали смо у раду свих стручних скупова који су организовани у циљу повезивања и размене искустава између локалних скупштина – навео је Ранковић и додао да је у 2018. години унеколико измењен састав парламента – одборничку групу Српске напредне странке напустила су три одборника. Јаков Јаковљевић најавио је да ће рад наставити као самостални одборник, Иван Петковски и Жељко Бекић су у свом саопштењу најавили наступ као представници Слободарског народног покрета. Скупштинске клупе је, после оставке на мандат, напустила Сандра Мићић, са листе “Победа за Шабац”, а на њено место дошла је Лидија Савић, са исте листе.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa