Инфо

10. јануар 2019.10. јан 2019.
ЗАТАЛАСАТИ МОРЕ МОРНАРИМА
ВАТЕРПОЛО: ТРИГЛАВ РЕГИОНАЛНА А1 ЛИГА

ЗАТАЛАСАТИ МОРЕ МОРНАРИМА

Сплићани фаворити, Шапчани жељни изненађења. Врдољак најубојитији играч код домаћина. Обе екипе по девет бодова
Нова је година, а нови је и епитет са којим ШАБАЦ улази у наставак Регионалне А1 лиге. Ривали сада не играју само против најбоље пласираног српског тима, већ против освајача Купа Србије. Противницима је пехар додатна потврда озбиљности овдашњег клуба, а нашим ватерполистима сопствених могућности и потенцијала. Први ривал победника Купа у А1 лиги, девети укупно, биће и трећи редом, а други у хијерархији квалитета тимова из Сплита МОРНАР. Свакако примат у срцу Далмације држи ЈАДРАН, док је ПОШК квалитетом иза МОРНАРА.
Табела говори да нас очекује меч тимова сличног квалитета. Обе екипе су у осам утакмица победиле три пута, изгубиле у пет наврата. Нешто више голова постигао је ШАБАЦ, али је више и примио. Сплићани су победили ПАРТИЗАН и ПРИМОРАЦ на свом базену (ривале које је у Шапцу добио и ШАБАЦ), а имају и један гостујући тријумф, онај против ЗВЕЗДЕ. Уколико је некога непријатно изненадио пораз од ПОШК-а, квалитет су потврдили у снажном отпору градском ривалу ЈАДРАНУ (изгубили 7:6), али и добром игром у Загребу.
Екипу чине деца хрватске и далматинске школе ватерпола. Марин Врдољак и млади Рино Бурић су предовдници екипе тренера Здеслава Врдољака, уз сјајног голмана и велику снагу младог тима Луку Подруга, једног од најталентованијих голмана Европе који је 2016. године освојио светску титулу са јуниорима Хрватске. У новој сезони ретко када има мање од двоцифреног броја одбрана.
ШАБАЦ је без успеха на гостовању током сезоне, но како су ривали били најквалитетнији тимови лиге, прва четири на табели, то није било ни реално. Сада екипа гостује петом тиму лиге. Домаћини су фаворити, у Сплиту свакако јесу, но претходне утакмице показују да нису никога убедљиво победили, те да може против њих да се надиграва. Следеће суботе у Шапцу ће бити спектакл, долази „џин“ из Дубровника, а сјајно би било дочекати га после лепих вести из Сплита.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa