Инфо

10. јануар 2019.10. јан 2019.
ВУКАШИН ПУТУЈЕ У НЕМАЧКУ
РУКОМЕТ: СВЕТСКО ПРВЕНСТВО

ВУКАШИН ПУТУЈЕ У НЕМАЧКУ

Крило МЕТАЛОПЛАСТИКЕ део репрезентације Србије на Светском шампионату у Немачкој и Данској. Један од двојице из Супер лиге. Деби на Шампионату највероватније сутра против Русије
После дуго времена шабачка МЕТАЛОПЛАСТИКА ће имати репрезентативца који ће наступати на једном од највећих међународних рукометних такмичења. Данас у Немачкој и Данској почиње Светски шампионат, а за место на десном крилу наше селекције конкурише ВУКАШИН ВОРКАПИЋ. Селектор Перуничић је указао поверење младом играчу шабачког суперлигаша и после добрих игара у припремним дуелима, одабрао га међу 17 путника који ће наступити на Мондијалу.
Воркапић је и најмлађи међу репрезентативцима. Ове године пуни тек 22 године, а уз голмана Војводине Веркића једини је из домаћег шампионата на списку. Тренутно је најбољи стрелац „плавих“ и један од најбоље оцењених играча Супер лиге. Вукашин је рођен у Београду, а у Шабац је дошао још као играч млађих категорија на позив Веселина Вуковића, ондашњег тренера. Конкуренција у репрезентацији је јака, јер на његовој позицији игра и искусни Богдан Радивојевић, првотимац немачког Раин Некер Ловена.
Можда Вукашина видимо већ у петак када Србије игра против Русије (18:00). После Руса, наше играче очекују утакмице против: Француске (субота, 20:30), Бразила (понедељак, 15:30), Кореје (уторак, 18:00) и Немачке (четвртак, 18:00).
Мркоњић у
стручном штабу
Нече Воркапић бити једини представник шабачког рукомета и „пластике“ у Немачкој. Део стручног штаба селектора Ненада Перуничића је и физиотерапеут Шапчана Бранко Мркоњић.
У репрезентацији и на овом Првенству је и некадашњи бек „плавих“, играч који је ту доживео пуну афирмацију Немања Обрадовић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa