Инфо

17. јануар 2019.17. јан 2019.
Кривина у огледалу

Оливер и ЈК

Дан пре изласка овог броја Гласа Подриња обележена је годишњица убиства Оливера Ивановића, српског политичара са Севера Косова. Исто толико времена траје енигма, а сигурно ће трајати и још дуже, ко је и зашто убио Оливера.
Стицајем неких околности, последњи велики интервју за штампане медије Оливер је дао нашем недељнику. Било је то 30. октобра 2017. године. Истог дана је снимљен и његов последњи интервју за неку телевизију и то за ТВ Шабац. Са Оливером сам ступио у контакт и одушевила ме је радост са којом је прихватио да дође у Шабац и да буде наш гост.
Тај понедељак је Оливер искористио да обиђе свог, како је рекао, најдражег стрица који живи у нашем граду. Био је весео, насмејан, расположен за разговор. Лепо смо се испричали. Поред чињенице да је говорио о криминогеним елементима на Северу Косова који су у ствари прави носиоци моћи и власти, на мене је највећи утисак оставио део разговора у којем је причао о томе да ли су му и колико помогли људи који су на власти у Београду док је био утамничен у косовском затвору због оптужбе за ратни злочин.
- Помагали су ме и то не спорим, с тим да бих ја њима помогао много више. Одмагали нису. Помогли су ми око адвоката, то је мени много значило. Морам да признам, да ако сте на званичној функцији у Србији, тешко да можете да урадите много барем јавно, зато што је оптужба веома тешка. Када је неко оптужен за ратни злочин онда му је тешко помоћи званично. Узимам и једну и другу ствар у обзир, али ја бих им помогао много више - рекао је тада Оливер.
Ове последње реченице се увек сетим када чујем нашег Прворођеног како се буса у груди да је он, и само он, помагао Оливеру док је био у затвору. О томе како су му он и његови одмагали и етикетирали га као домаћег издајника и страног плаћеника, нешто баш и не говори. Нико ко има имало морала у себи никада неће да заборави ону одвратну кампању која је против Оливера вођена на Пинку и све оне огавне спотове који су тим поводом емитовани. Правдали су се те "громаде" српске политике, после шест метака којима је Оливер убијен на прагу своје партије у Северној Митровици, да је то кампања и да је тада дозвољено све, исто као што је дозвољено и то да предводник такве кампање и самозвани фрајер са Правног факултета Марко Ђурић нариче над Оливеровим гробом.
Још један доказ монструозне кампање, сада и против мртвог Оливера, представља и спиновање таблоидне војске напредњачке пропагандне машинерије која уместо да пише о Оливеру, на насловним странама објављују швалерске активности Јелене Карлеуше, која је сасвим случајно, неколико пута наступила против ове власти. Уместо да ових неколико дана читамо и говоримо о Оливеру, нација се завитлава са ЈК и њеним мушкарцима. И то је уходана мантра овог режима.
Као што се никога није плашио за време живота, Оливер не треба да се брине ни сада. Србија за коју се борио и какву је сањао постоји и победиће, кад тад.
Уместо да ових неколико дана читамо и говоримо о Оливеру, нација се завитлава са ЈК и њеним мушкарцима.
Ненад Кулачин

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa