Инфо

17. јануар 2019.17. јан 2019.
Борба за здрав систем
ГРАДСКИ ОДБОР НАРОДНЕ СТРАНКЕ ОБЕЛЕЖИО ГОДИНУ ДАНА РАДА

Борба за здрав систем

Ми нисмо странка која има нешто против некога, али јесмо неко ко нуди решења као алтернативу лошој политици која се данас води у нашој држави
Градски одбор Народне странке у Шапцу прославио је првих годину дана рада. Тим поводом за чланове, симпатизере и пријатеље у суботу је организован коктел.
Првих годину дана рада обележило је формирање месних и ресорних одбора. Председник ГО Народне странке Срђан Митрашиновић истакао је да је протекла година била тешка, али и успешна и да су из ње изашли организационо и кадровски спремни да понуде решења и преузму одговорност. Сматра да грађани препознају политику за коју се залаже Народна странка као систем сопствених вредности и због тога суграђани из свих делова града узимају активно учешће у раду странке.
-Ми нисмо странка која има нешто против некога, али јесмо неко ко нуди решења као алтернативу лошој политици која се данас води у нашој држави и која за резултат има урушене институције, државу подређену једној политичкој организацији, медијски мрак, једноумље... Монолог једног човека заменио је конструктиван дијалог. Не можете више чути пристојно и цивилизовано сучељавање мишљења и чињеница као пут да се пронађу најбоља решења. Данас су избрисане све границе, више се не праве разлике између пристојног и непристојног, поштеног и непоштеног, истине и лажи, политика је сведена на најниже могуће гране и означена као лоша, а не мора то нужно бити, лоши могу бити само они који политику спроводе, дакле политичари и управо ту се разликујемо од оних који су створили овакве прилике. Разликујемо се зато што ми имамо кадрове спремне да у свом месту, својим именом буду гаранти политике за коју се боримо, а боримо се за боље школе, боље болнице, да закони буду једнаки за све, боримо се за слободу мишљења и јавног изражавања, боримо се за здрав систем у коме се од поштеног рада пристојно живи, систем који ће вратити друштву веру у државу и за почетак оставити људе на њиховим огњиштима, а потом вратити оне који су отишли, навео је Митрашиновић.
Народна странка у свих шест општина и оба града у Мачванском управном округу има своје одборе. Координатор за Мачвански округ Божидар Катић каже да се у 2018. години родила нада и да се појавила „искра слободе“. Истиче да Србија поново постаје нормално друштво.
-Грудва која се закотрљала у Крушевцу постала је лавина у Београду и сасвим сигурно ће брзо довести до нужних промена у Србији. Краја једног накарадног и наказног режима који је уништио све што се уништити могло у овој држави је близу. Овај народ је смогао снаге да из једне ситуације у којој је његово постојање било доведено у питање поново, као Феникс из пепела устане, навео је Божидар Катић.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa