Инфо

17. јануар 2019.17. јан 2019.
Креативност сложних комшија
Необична акција станара зграде у улици Проте Смиљанића

Креативност сложних комшија

Становници зграде у улици Проте Смиљанића у Шапцу живе као велика, сложна породица. Оплеменили су заједнички простор, а својим позитивним примером на најмлађе преносе вредности које су научили у детињству.
Станари четвороспратнице знају правила лепог понашања, а за оне који их можда понекад и забораве, од недавно, на степеницама је исписан занимљив подсетник. Захваљујући необичној идеји комшинице Иване, улепшана је зграда, а поред малишана и старији су се вратили у детињство.
-Оно сто ме је подстакло на идеју осликавања степеништа је дивна емоција коју гајим према својим комшијама. Инспирисали су ме да их изненадим ведрим бојама и подсетим да сви можемо да будемо захвални на сваком новом дану уз осмех и „Добро јутро“ – наводи Ивана Смиљанић и додаје да када виде некога без осмеха, поклоне му свој, јер се срећа дељењем шири и увећава.
- Жеља ми је била да свако ко је тог дана тужан, застане у ходнику и подсети се да је управо ОН вредан живљења, баш такав какав јесте и да увек можемо нешто да научимо једни од других. Комшије су одушевљене и нисам очекивала да ће осликавање изазвати толику пажњу. Мали гест, а људи су наградили са толико одушевљења и хвале. Срећна сам што препознају мале ствари са великим емоцијама. Наставићемо да обогаћујемо заједнички простор уз пуно осмеха и дружења и биће осликано целокупно степениште у згради. Такође, посадили смо и три стабла која ће на пролеће када олистају добити посвету.
Ивана је желела да за празнике обрадује најмлађе, уложила је таленат и време, суседи су били подршка, доносили кафу и колаче, а сви заједно изненадили су 16-оро деце.
-Реализација је трајала два дана, непосредно пред Бадњи дан како би то био поклон за Божић. Имена деце сам исписала, јер су они наши учитељи уз које сазнајемо и растемо.

М. Ж.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa